Covid 19-aksjon mot Vinmonopolet

Ved flere av Vinmonopolets butikker i Oslo var det tirsdag morgen hengt opp plakater med påskriften «Stengt». Plakatene skal være hengt opp av noen som undertegner seg med «Vi Trenger Hjelp». De omtaler seg som en aksjonsgruppe bestående av eiere og medarbeidere ved restauranter i hovedstaden.

Av Ulf Dalheim, publisert 1. desember 2020

I en e-post Avisa Oslo har mottatt beskrives plakatene som en protest mot manglende støtteordninger rettet mot utelivet.

– I all hovedsak er vi enige i at vi som bransje må ta del i «dugnaden», men vi føler det er mye som kan og kunne vært gjort annerledes slik at livsverket til hardt arbeidende medborgere ikke går tapt mens man bekjemper økende smittespredning rundt om i landet, står det i e-posten fra gruppa.

Gruppa mener videre regjeringens støtteordninger treffer skjevt.

– I tillegg til rekord i antall konkurser i restaurant bransjen ser vi en alarmerende økning i salg av lokale restauranter til større kjeder og utenlandske grupperinger, skriver gruppa.

Plakatene har påskriften «Stengt», etterfulgt av følgende budskap.

«Grunnet massiv smittevekst sett i sammenheng med pågående smittepress i Oslo har vi i dag besluttet å stenge dørene de neste 3 ukene».

Dette er ikke den første aksjonen relatert til tiltak rettet mot kultur og uteliv. Forrige uke startet flere beboere aksjonen Behold Oslo, og hang opp flere plakater i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

På disse plakatene sto budskap som «Egon åpner kanskje snart», samt logoer til H & M og KFC hengt opp utenfor lokalt eide butikker og forretninger.