Dan Lystad til Solera Uteliv

Tidligere norgesmester for vinkelnere, og sentral mann i det norske restaurantmarkedet, Dan Lystad, er ansatt som Key Account Manager Fine Wine i Solera Uteliv. Lystad vil være ansvarlig for utviklingen og salg av Fine Wine på hotell- og restaurantmarkedet i Norge for Solera.

Av Ulf Dalheim, publisert 5. april 2022

-Solera har en stor og spennende portefølje med mange gode produsenter. Jeg gleder meg stort over å bli en del av Solera-familien og øke fokuset på “Fine Wine” fremover, sier Dan
Lystad i en pressemelding.

Dan Lystad skal som Key Account Manager Fine Wine videreutvikle vinsatsningen til Solera innen Uteliv og bidra til å befeste Solera sin posisjon som en av markedslederne innen hotell og restaurantmarkedet.

-Med dette forsterker vi vår vinsatsning ytterligere, og vi har stor tro på at vi sammen med Dan Lystad vil skape verdier for våre kunder og produsenter for fremtiden, sier Stein-Erik
Helverschou-Treverket, Salgsdirektør i Solera.

Dan Lystad er utdannet kokk, grunnlegger av Norsk Sommelier Utdannelse og bestått Advanced Level
ved Court of Master Sommelier. Han innehar to NM-titler i Vinkelner-NM samt har tre deltagelser i internasjonale
konkurranser. Lystad er også utnevnt til æresmedlem av Norsk Vinkelnerforening «for sitt arbeid for NVF og sitt store engasjement for sommelierfaget i Norge», som det het da han mottok utmerkelsen.

Solera Norge er et ledene drikkevareselskap som er heleid av Danske Royal Unibrew. Solera representerer en stor portefølje av produkter fra produsenter over hele verden. Solera Norge leverer til Vinmonopolet, hotell- og restaurant, dagligvare og travel retail.