Dette er teamet for Bocuse d’Or

Norges Bocuse-kandidat, Christian André Pettersen, har valgt teamet som skal hjelpe ham med å nå målet om pallplassering i europafinalen i juni 2018 og verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2019.

Coach blir Bocuse-kokk Gunnar Hvarnes og Mondo-kokken Håvard André Josdal Østebø blir commis.

– Gunnar Hvarnes har en enorm konkurranseerfaring og vet hva som skal til for å nå målet om en pallplassering i Torino og i Lyon. Commis Håvard André Josdal Østebø kjenner jeg fra kjøkkenet på Restaurant Mondo og vi jobber utrolig godt sammen. Dette er drømmeteamet mitt, sier Christian André Pettersen i en pressemelding fra Bocuse d’Or Norge.

I desember flyttet teamet inn på et spesialdesignet treningskjøkken på Kronen Gaard Hotell i Sandnes. Nå er de i full gang med å eksperimentere med ulike råvarer, finne harmonier som gir best smak, og konkretisere ideer knyttet til presentasjon, design og geografisk identitet.

Gunnar Hvarnes er en av Norges beste kokker og en av landets mest erfarne konkurransekokker, med mer enn 20 konkurranser i kokkekunst på CV-en. I 2010 tok han sølv i Bocuse d’Or Europe og i 2011 endte han på pallen i verdensfinalen i Bocuse d’Or. Han var også coach for Christopher W. Davidsen da han vant sølv i Bocuse d’Or Europe 2016 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017.

– Christian André Pettersen er en utrolig dyktig, målrettet og faglig sterk kokk, og han har virkelig det som skal til for å knive om edelt metall i Torino og Lyon. Jeg ser frem til oppgaven som ligger foran oss, og gleder meg å jobbe tett med Christian André og Håvard, sier Gunnar Hvarnes.

Commis Håvard André Josdal Østebø jobber til daglig som kokk på Restaurant Mondo i Sandnes. Han var commisen til Filip August Bendi under kåringen av Årets kokk 2017.