Dobbelt frokost-gull til Trondheim

Norges beste hotellfrokoster spiser du i Trondheim. Juryen i kåringen av Norges beste hotellfrokost (Twinings Best Breakfast) klarte ikke å skille Scandic Nidelven og Britannia hotel, og valgte å dele ut to førstepremier i kåringen av beste hotellfrokost i 2022. Thon Hotel Rosenkrantz kom på tredjeplass. Scandic Nidelven har nå blitt kåret til Norges beste hotellfrokost hele 14. ganger av 16 mulige. Juryen valgte også å trekke frem Amerikalinjen, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Hotel Frøya og Hotel Norge by Scandic, som alle var nærme pallen i år.

Av Ulf Dalheim, publisert 4. november 2022

-Jeg er utrolig stolt over våre fantastiske frokosthelter som leverer til gull igjen! I år varmer prisen ekstra, da vi etter to år med pandemi har mange nye ansatte på teamet, inkludert ny frokostansvarlig, kjøkkensjef, samt F&B Manager. Jeg retter en stor tusen takk til alle gamle og nye frokoststjerner på Scandic Nidelven, som virkelig har stått på hver dag for at vi igjen har klart dette, uttaler hotelldirektør Kjetil Vassdal ved Scandic Nidelven.

Han retter også en stor takk Scandic-kjeden for all støtte, samt ikke minst alle hotellgjestene som besøker hotellet, og som vet å sette pris på Norges beste hotellfrokost.

Kjetil Vassdal, hotelldirektør ved Scandic Nidelven i Trondheim. Hotellet har vunnet frokostprisen 14 av 16 mulige ganger. Foto: Aksel Lian

Skal gi gjestene en best mulig start på dagen

Britannias nyansatte hotelldirektør, Ida Elisabeth Dønheim, sier at hun er utrolig stolt av sitt frokostteam av kokker og servitører som hver dag jobber hardt for å sikre at alle gjestene ved hotellet får den best mulige starten på dagen sin.

-Det er så flott at de får denne anerkjennelsen gjennom at Britannia hotel blir tildelt prisen som Norges beste hotellfrokost. Prisen er til alle som jobber med hotellfrokosten, og det er så velfortjent, sier Ida Dønheim.

Flere glade vinner under utdelingen av prisene for de beste hotellfrokostene i Norge. Nytilsatt hotelldirektør ved Britannia hotel i Trondheim, Ida Elisabeth Dønheim t.h. Foto: Aksel Lian

I en pressemelding fra arrangøren av frokostkåringen, Twinings og Haugen Gruppen, påpekes det at 2022 er et unikt år på flere måter. Selv om verden fortsatt er preget av usikkerhet har vi kommet oss gjennom pandemien, og vi har anledning til å reise igjen. At pandemien er over betyr også at hotellene kan gå tilbake til å servere frokost slik de ønsker, til glede for alle sine gjester. I undersøkelser både før og under pandemien har gjestene uttalt at frokosten er et av de viktigste elementene ved valg av hotell, og derfor er det en glede for Haugen-Gruppen og igjen kunne gjennomføre Twinings Best Breakfast, for første gang siden 2019.

Mange hoteller var nærme pallen i 2022

Mange hoteller har vært med i kampen om å servere Norges beste hotellfrokost. Spesielt ønsker arrangøren å fremheve Amerikalinjen, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Hotel Frøya og Hotel Norge by Scandic, som alle er nærme pallen i år. Det er også gledelig å se noen av hotellene på listen er nye.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har lenge hevdet seg i toppen, og leverer gang på gang gode frokostopplevelser i hjertet av Oslo. De leverer høy kvalitet i intime lokaler og med god service. I år får de sterk konkurranse fra flere aktører, men kaprer 3. plass igjen. Men landets to beste frokoster kommer begge fra Trondheim. Scandic Nidelven har vært enestående i sin posisjon i mange år, og Britannia Hotel satte en ny standard for hotellfrokost da de åpnet i 2019.

-Både Scandic Nidelven og Britannia Hotel er best i klassen på det de gjør, og begge hotellene gir sine kunder en unik og fantastisk frokostopplevelse preget av skyhøy kvalitet og ypperlig service. Begge har fokus på bærekraft og lokale spesialiteter og kan tilby sine gjester et bredt utvalg av smakebiter. De to hotellene er begge i sin egen klasse, men leverer to veldig forskjellige frokostopplevelser. Twinings Best Breakfast har i år hatt et ønske om å hedre begge hotellene for den fantastiske jobben de gjør med å tilby gjestene sine ekstraordinære frokostopplevelser på hver sin ulike og unike måte. I 2022 blir det dermed delt førsteplass i Twinings Best Breakfast mellom Scandic Nidelven og Britannia Hotel. De går foran som et godt eksempel når det gjelder hvordan man skal servere en ypperlig frokostopplevelse til sine gjester, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Her er juryens begrunnelse

Scandic Nidelven:
Scandic Nidelven er best i klassen når det gjelder den tradisjonelle hotellfrokosten, og har perfeksjonert denne. De er enestående i å håndtere en stor mengde gjester uten at det går utover opplevelsen, og selv med et svært bredt utvalg serverer de øverste klasse både når det gjelder kvalitet og service, samtidig som de ivaretar bærekraft. Dette er et sted alle vil føle seg hjemme og ivaretatt, hvor det alltid er noe nytt og spennende, og hvor alle kan finne akkurat det de ønsker for å ha den beste frokostopplevelsen.

Britannia Hotel:
Britannia Hotel har rendyrket den luksuriøse frokostopplevelsen, og i fantastiske lokaler tilbyr de sine gjester noe unikt. De har banet vei for en ny type hotellfrokost i Norge, og har nå finpusset dette til det ypperste. De har nøye utvalgte retter av aller beste kvalitet og hver gjest får strålende service. Her kan alle finne noe de ønsker enten fra menyen eller fra bufféen, og hver rett er nøye gjennomtenkt for å tilby det beste på en bærekraftig måte.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo:
I hjerte av Oslo tilbyr Thon Hotel Rosenkrantz Oslo en intim og hyggelig frokost av høy kvalitet. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av tradisjonelle retter og et bredt utvalg av både kalde og varme grønnsaker. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset, og er gode til å ivareta gjestene sine.

Også andre hotell blir fremhevet av juryen

Distriktsvinnere 2022
Akershus: Thon Hotel Oslofjord
Aust-Agder: Thon Hotel Arendal
Buskerud: Scandic Ambassadeur Drammen
Finnmark: Thon Alta
Hedmark: Thon Elgstua
Hordaland: Hotel Norge By Scandic
Møre og Romsdal: Scandic Parken Ålesund
Nordland: Thon Hotel Lofoten
Nord-Trøndelag: Scandic Hell
Oppland: Scandic Valdres
Oslo: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
Rogaland: Quality Hotel Maritim Haugesund
Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
Sør-Trøndelag: Britannia Hotel
Telemark: Quality Hotel&Resort Skjærgården
Troms: Radisson Blu Hotel Tromsø
Vest-Agder: Scandic Kristiansand Bystranda
Vestfold: Scandic Park Sandefjord
Østfold: Refsnes Gods

Utmerkelse for fremragende frokost 2022
Akershus: Lily Country Club
Buskerud: Quality River Station Drammen
Finnmark: Thon Hotel Kirkenes, Trasti&Trine, Sorrisniva
Hordaland: Thon Hotel Rosenkrantz Bergen og Scandic Byparken
Oslo: Thon Hotel Bristol og Amerikalinjen
Sør-Trøndelag: Frøya hotell, Scandic Nidelven, Thon Hotel Prinsen, og
Clarion Hotel & Congress Trondheim
Troms: Thon Hotel Harstad og Scandic Ishavshotellet
Østfold: Støtvig Hotel

Kort om Twinings Best Breakfast
Twinings Best Breakfast arrangeres for 16. gang. Formålet med konkurransen er å bidra til å utvikle hotellfrokostene i Norge. Over 400 hoteller blir bedømt før det kåres distriktsvinnere. Av disse blir noen hoteller videre utvalgt til en finale som bedømmes av en ekstern jury.
Kriteriene for bedømmelsen blir jevnlig gjennomgått og er utarbeidet i nært samarbeid med hotellbransjen selv, og ble sist oppdatert før 2020.

Juryen:
Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d’Or, driver av spisestedet Feinschmecker og tidligere president i Bocuse d’Or Norge
Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.
Det 3. jurymedlemmet: …Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.

Under: Billedglimt fra utdelingen torsdag 3.11. Alle fotos Aksel Lian