Dobbelt-seier til Trondheim i NM

De trønderske deltakerne dominerte øverst på pallen både NM i kokkekunst og NM i servitørfag da finalene ble aviklet i Trondheim denne uken. Nils Flatmark fra Britannia Hotel vant NM i kokkekunst, mens Magne Gaut fra Le Bistro gikk til topps i NM i servitørfag. Også beste Commis var fra Trondheim. Vinneren av NM i kokkekunst får rett til å delta på “Veien Videre til Årets Kokk 2023”, mens sølvvinneren blir Norges deltager Nordic Chef i juni 2023. Bocuse d’Or vinker i det fjerne.

Av Ulf Dalheim, publisert 30. september 2022

NM i kokkekunst ble i år arrangert for 30. gang og Norske Kokkers Landsforening uttaler i en pressemelding at foreningen er stolte av oppmerksomheten dette gir kokkefaget.Enhver form for konkurranse skaper vinnere. Mange av vinnerne i NM fortsetter en aktiv karriere som konkurransekokker, og blir vinnere i store og prestisjefylte internasjonale kokkekonkurranser.

Spennende og jevn finale, sa Renaa

-To konkurransedager, ukjente råvarer og spennende kombinasjoner. Maten har holdt en meget høy standard begge konkurransedagene, spesielt finalen var særdeles spennende og jevn, forteller hoveddommer for NM i kokkekunst, Sven Erik Renaa.

Resultater NM I KOKKEKUNST:

Vinnerteamet under NM i kokkekunst, commis Maia Tingstad og kokk Nils Flatmark fra Britannia Hotel. Foto; FotoKnoff
  1. Nils Flatmark, Brittania Hotel, Trondheim
  2. Siriyaporn Rithisirikrerg, Thon Hotell Lofoten
  3. Petter H. Soma, Fisketorget, Stavanger

Britannia-kokk Nils Flatmark hadde med seg commis Maia Tingstad. NM-konkurransene ble arrangert som en del av den store messen Meny 2022, hvor NKL Trondheim var lokal arrangør og skapte en flott ramme for NM-konkurransene onsdag og torsdag.

Dobbelt Trondheim blant servitørene

Det ble dobbelt trøndersk i NM i servitørfag, der Magne Gaut fra Le Bistro vant foran Birk Torp fra Spontan Vinbar.

Resultatliste NM I SERVITØTFAG

  1. Magne Gaut, Le Bistro Trondheim
  2. Birk Torp, Spontan Vinbar, Trondheim
  3. Rolf E. Wenstad, Norsk Restaurantskole
Beste serivitør i NM ble Magne Gaut fra Le Bistro i Trondheim. Foto: FotoKnoff

Sebastian Heggeli fra Hegstad og Blakstad ble beste Commis under NM i kokkekunst. En commis er i NM i kokkekunst en kokkelærling som assisterer kandidaten på kjøkkenet, og som på konkurransedagen utfører en betydelig andel av arbeidet på kjøkkenet.

I følge juryen hadde beste Commis i NM stålkontroll fra første minutt på kjøkkenet, arbeidet hurtig og kontrollert og tok styringen når det var nødvendig. Beste Commis er et godt eksempel på hvor viktig en commis er, når det blir hektisk i kjøkkenet under prepp og service.