Dobbelt-seier til vinkelnere fra Fagn

To av medlemmene i det nye restaurantteamet ved Michelin-restauranten Fagn i Trondheim imponerte i helgen med å erobre de to førsteplassene i vinkelner-konkurransen National Jeunes Sommeliers Competition, arrangert av Chaîne des Rôtisseurs Norge. Yohana Hani Habte gikk til topps, foran Joakim Stavås, begge fra Fagn. Nr. 3 ble Sarah Flatråker Haukefjær fra To Rom og Kjøkken.

Av Ulf Dalheim, publisert 21. januar 2024

Habte og Stavås ble hentet til Fagn fra Britannia, da Filmom Fitsum Teweldemedhin i september 2023 valgte å avslutte jobben som først faglig leder (fra 2021) og deretter hovmester (fra 2022) i Palmehaven på Britannia for å bli ny restaurantsjef ved Fagn. Da tok han med seg to tidligere kolleger i teamet sitt.

Yohana Habte kom fra Eritrea til Norge i 2016. Hun begynte som lærling ved Britannia i 2020, og hadde frem til hun begynte ved Fagn jobbet både i Palmehaven, Jonathan og Speilsalen på Britannia. Nå i januar 2024 har hun startet studiene til vinkelner ved NSU (Norsk Sommelier Utdannelse). Hun har et uttalt mål å delta i Junior Wine Award i neste NM for vinkelnere.

Joakim Stavnås startet sin servitørkarriere ved en lokal kafe i Stjørdal, deretter ble det lærlingplass ved Britannia, og siden fikk han ansettelse som servitør, der han jobbet ved Brasseriet, Jonathan og Palmehaven. Også han ønsker å delta i Junior Wine Award 2024. Som lærling og servitør har han tidligere vært med på å hente hjem tre seire i NM. Nå kan han altså føye på en 2. plass i Chaîne des Rôtisseurs National Jeunes Sommeliers Competition.

Vinneren får nå delta i den internasjonale finalen i Chaîne des Rôtisseurs National Jeunes Sommeliers Competition.