Dønheim-retur til Britannia Hotel

11 måneder etter at VinPuls kunne fortelle at restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør ved Britannia hotel i Trondheim, Ida Elisabeth Dønheim, hadde sagt opp stillingen sin for å flytte til Boca Raton i Florida, og begynne som hotellsjef i SeaDream Yacht Club, gjør hun comeback ved Britannia hotel. Denne gangen skal Dønheim bekle stillingen som driftsdirektør.

Av Ulf Dalheim, publisert 14. april 2022

-Britannia er et fantastisk hus, og med tilbud om en ny og spennende jobb, så var det veldig enkelt å si ja, forteller Ida Dønheim som allerede har forlatt SeaDreams-yachten hun jobbet på frem til nylig. Nå skal hun ha noen ukers ferie før hun vender nesen mot Trondheim igjen.

Som å “komme hjem igjen!

Dønheim kom til Britannia hotel fra nettopp SeaDream også da hun begynte på Britannia for drøyt fire år siden. Da ble det sagt at ringen på en måte var sluttet, for i sin tidlige kokkekarriere var hun først kokkelærling ved Britannia hotel, senere kom hun tilbake dit som soussjef.

Før hun kom til Britannia som restaurantdirektør og assisterende hitelldirektør hadde Dønheim, som opprinnelig er fra Surnadal på Nordmøre, vært hotellsjef ved Thon Hotell Surnadal (Vårsøg-hotellet) og Angvik Gamle Handelssted, samt vinansvarlig i SeaDream Yacht Club, Atle Brynestads luksus cruiseselskap.

-Hva blir oppgavene i din nye jobb ved Britannia?

-Fokus blir oppnåelse av mål i businessplan, samt bistå drift og Britannia-akademiet, svarer Ida Dønheim.

Har hatt to restaurantdirektører etter Ida

Da Dønheim sluttet på Britannia i fjor høst, var det trønderen Espen Teigseth som ble ansatt som ny restaurantdirektør ved Britannia hotel. Restaurantdirektøren har det overordnede ansvaret for restaurant- og barkonseptene ved Britannia, som Speilsalen, Palmehaven, Britannia Brasserie, Jonathan og Vinbaren.

Også for Teigseth var ansettelsen som å komme «hjem» igjen. Han begynte nemlig ved Britannia i 1997, og startet året etter som servitørlærling ved hotellet. Etterpå gikk det «slag i slag». De neste tolv årene jobbet han blant annet som servitør, baransvarlig og hovmester ved Britannia.

Så var han på en rundtur innom flere ulike hoteller, og fikk der tillit i flere lederstillinger. Han var også tilbake på Britannia høsten 2013 til sommeren 2014 som serviceansvarlig for mat og drikke. Fra februar 2019 til han begynte ved Britannia høsten 2021 var han Food & Beverage Manager ved Scandic Nidelven.

Espen Teigseh sluttet ved Britannia for å ta over som hotelldirektør ved Scandic Lerkendal fra 1. mars i år. Ny restaurantdirektør ved Britannia hotell etter Teigseth ble da Kjetil Henriksen, som har vært restaurantsjef for Brasserie Britannia siden åpningen 1. april 2019.