Dørstad Grapes med solid utvidelse

Ett av Norges yngste importfirmaer innen vin, Dørstad Grapes, runder fem år og tar skikkelig sats med ansettelse av tre nye sommelierer. Samtidig har selskapet flyttet inn i nye lokaler. Bakgrunnen for nyansettelsene er fem års drift med kraftig vekst, noe som gjør at gründer Petter Dørstad nå velger å utvide teamet betraktelig for å kunne satse ytterligere både mot HoReCa og Vinmonopolet.

Av Ulf Dalheim, publisert 21. april 2023

-Utvidelsen skjer primært fordi vi ser at den videre drift er helt avhengig av flere ansatte til å følge opp kundene våre. Dørstad Grapes har et sterkt fokus på HoReCa-markedet, og med godt over 100 gode kunder i hele Norge er vi overbevist at dette vil gjøre at vi i større grad vil kunne følge opp kundene våre og ikke minst nå ut til enda flere, sier gründer Peter Dørstad til VinPuls.

Han sier at selv om selskapet Dørstad Grapes har og vil fortsette å ha et sterkt fokus på HoReCa, vil også Vinmonopolet være en sentral del av utviklingen for Dørstad Grapes fremover. Det å følge opp Vinmonopolets tendere (anbud og spesialkjøp) vil derfor også få større fokus i tiden som kommer.

Det nye teamet i vinimportfirmaet Dørstad Grapes består nå av fem sommelierer, alle med litt ulik bakgrunn. 1. april flyttet selskapet inn i nye kontorer i Oscars gate 27 i Oslo.

Dette er teamet hos Dørstad Grapes etter utvidelsen:

Fra venstre: Peter Dørstad, Richard Eikeland Dørstad, Ola Kjellsson, Chris Midtun, Sindre Kristiansen. Foto: CF-W

Peter Dørstad – Sales and Product Manager.
Peter er grunnlegger av firmaet og følger opp både salg, produkt og den daglige driften. Peter har fagbrev som kokk og servitør og er utdannet vinkelner fra Kulinarisk Akademi i 2011. Han har en bred erfaring innen restaurant og restaurantfag og har jobbet i mange ulike konsepter innen faget. I over 10 år har han jobbet med vinimport og har på kort tid klart å etablere Dørstad Grapes som en sentral leverandør, spesielt av kvalitetsvin til restaurantbransjen.

Richard Eikeland Dørstad – Head of logistics.
Richard har vært i Dørstad Grapes siden 2019 og er også utdannet vinkelner. Videre har han en Bachelor fra BI i økonomi og administrasjon og lang er faring med logistikk fra blant annet Wilhelmsen og 3M Norge.
Til vanlig håndterer Richard logistikk, produktdata, bestillinger, Vinmonopolet og sørger for at kundene til Dørstad Grapes får det de skal ha i tide.

Ola Kjellsson – Key Account Manager/Sommelier – Oslo.
Ola har lang erfaring som vinkelner og restaurantsjef fra blant annet Tjuvholmen Sjømagasin og har selv sittet som vininnkjøper og vet godt hva som er viktig for en restaurant.

Chris Midtun – Key Account Manager/Sommelier – Stavanger-Bergen-Trondheim(Nord).
Chris er bevandret i bransjen fra fine dining til enkle spisesteder og høylytte vinbarer. Har undervist for Vinkelnereren og WSET-Utdannelse, og har holdt vinkurs for bedrifter og restauranter.
Tok Sommelier utdannelse hos NSU i 2015 og senere WSET L3 og WSET Educator. Han bringer med seg en solid kunnskap og et spennende nettverk inn i Dørstad Grapes.

Sindre Kristiansen – Key Account Manager/Sommelier – StorOslo-Innlandet-Øst/Vestfold-Oslo.
Sindres bakgrunn er opprinnelig kokk med flere års erfaring fra ulike hotell, barer og restauranter. Han har en Bachelor fra BI i økonomi og er utdannet vinkelner fra NSU. I de siste syv årene har han jobbet med salg av vin til Horeca og tar med seg sitt nettverk inn til Dørstad Grapes.

Dørstad Grapes ble etablert i 2017, og hadde frem til i år kun to ansatte. Omsetningen i første hele driftsår i 2018 var 4,2 millioner kroner. Omsetningen har som nevnt tidligere økt kraftig i alle årene, med 10,1 millioner i 2019, 12,1 millioner i 2020, 16,5 millioner kroner i 2021 og 22,2 millioner kroner i 2022, ifølge innsendte regnskap til Brønnøysundregistrene. Selskapet har hatt pluss resultater i alle driftsårene, fra 851 000 i resultatet før skatt i 2018 til 2,7 millioner i resultat før skatt i 2023.

Dørstad Grapes AS eies 100% av Dørstad Holding AS som er heleid av Karl Peter Sand Dørstad (34 år).