Fagn er i gang igjen

Michelin-restauranten Fagn i Trondheim er i gang igjen. Tirsdag ettermiddag ble de første gjestene ønsket velkommen til en nyoppusset og ombygd Fagn Bistro i 2.etasje, og litt senere på kvelden ble de første rettene båret ut til gjester i et like nyoppusset Fagn-lokale i selve hovedrestauranten. Og Fagn leverte bedre enn noen gang, lyder rapportene fra gjestene.

-Den beste femretteren jeg har spist her i bistroen, og jeg har vært her mange, mange ganger utbryter en av gjestene som fikk med seg gjenåpningen etter vannlekkasjen som førte til at Fagn måtte stenge helt i hele august. 800 reservasjoner måtte kanselleres.

Pop-up slukket sulten noe

Interiørbilde fra Fagn Bistro. Nye møbler, nye bilder (av Aase Juul), ny belysning og nye farver vil møte gjestene i 2.etasjen.

En midlertidig pop-up restaurant i Huitfeltstuene i Kjøpmannsgata i noen uker slukket kanskje noe av sulten hos potensielle Fagn-gjester, men de fleste ventet nok på gjenåpningen.

-Vi kjørte pop up først og fremst for å holde de ansatte i jobb, slik at vi kunne unngå permitteringer, sier Fagn-gründer Jonas André Nåvik.

Det var i slutten av juli at en dårlig pakning i en glassvaskemaskin førte til en stor oversvømmelse av lokalene i Ørjaveita. Da var en planlagt ombygging av bistroen i 2.etasjen på det nærmeste ferdig. I stedet for åpning etter sommeren med nesten fulle hus fra dag en, måtte Jonas Nåvik & Co stenge helt og starte nærmest på nytt igjen.

-Vi valgte å ta en oppussing av alle rommene når det ble som det ble, sier Jonas André Nåvik.

Bistroen har fått lounge og nytt utseende

Resultatet er blitt en helt ny bistro oppe, med nye farver, nye møbler, nye malerier (Aase Juul i 2.etasjen, Therese Myran nede i hovedrestauranten), nye møbler og ny belysning. Dessuten har man laget en lounge som kan brukes både for gjester som venter på å bli hentet ned til hovedrestauranten og til gjester som vil slappe av med et glass godt drikke.

Fagn kjører videre med sitt konsept på10 eller tyve retter i hovedrestauranten. Oppe tilbyr man en femretter, med mulighet til å kjøpe en eller flere retter hvis man ikke vil ha «full pakke».

Til å bli skikkelig sulten av

Confitert kyling med kantareller og primører sto på den første femretters menyen i Fagn Bistro etter oppussingen.

På gjenåpningsdagen tirsdag besto femretteren i bistroen av røkt kveite med selleri, eple og hibiscus, krabbe gyoza med kålbuljong, piggvar, risoni, tomat og blåskjellsaus, confitert kylling, primører og kantarell samt svele, pistasj,multerog dagens is til dessert. Man kan bli sulten av mindre…