Fagn i Huitfeldt-stuene

Michelin-restauranten Fagn flytter midlertidig inn i de flotte selskapslokalene kalt Huitfeldt-stuene i Kjøpmannsgata 14 i Trondheim. Der blir det tidenes pop-up-restaurant frem til gjenåpning av Fagnlokalene.

-Dette er bare et superflott lokale. Det er nesten så jeg kunne ha tenkt meg at Fagn kunne vært her permanent. Men jeg ser naturligvis at logistikken da ville blitt utfordrende. Nå gleder vi oss utrolig til å kunne tilby våre gjester Fagn-opplevelser i disse fantastiske stuene, sier Fagn-gründer Jonas André Nåvik.

Gründer og kjøkkensjef ved Fagn, Jonas André Nåvik inviterer fra fredag 16.august til Fagn pop-up i Hutidfeldt-stuene i Kjøpmannsgata 14. Foto: UD

Etter den ubeleilige vannlekkasjen som gjorde at restauranten måtte stenge lokalene i Ørjaveita i hele august, og kansellere rundt 800 bookinger, har Nåvik jobbet på spreng både med å pusse opp igjen Fagn-lokalene og med å forsøke å finne et alternativt lokale for en Fagn pop-up restaurant i en kort periode. Planen er at Fagn skal gjenåpne i Ørjaveita igjen i begynnelsen av september.

-Jeg har fått 15-20 innspill på alternative lokaler for en pop-up restaurant. Folk har vært utrolig positive til å hjelpe meg. Da Ivar Koteng tok kontakt og tilbød Huitfeldt-stuene helt gratis, var det ikke noe å tenke på lenger. Dette er jo bare helt utrolig flotte stuer. Og jeg som ikke visste om dem fra før en gang, forteller Nåvik.

Jonas Andråe Nåvik er klar til å spille opp på nytt, midlertidig, i Kjøpmannsgata 14, i de berømte Huitfeldt-stuene. Fotocollage: UD

Nå kan han trekke tilbake permitteringene til Fagn-teamet og sette i gang igjen. Booking er åpnet på telefon og mail, og de som alt hadde fått bestilt bord i august har fått fortrinnsrett i pop-up lokalene. Der er det kun plass til 30 gjester hver kveld. I uke 34, under Fiskerimessen, holder Fagn i Huitfeldt-stuene åpent fra tirsdag til lørdag, uken etter er åpningstidene onsdag til lørdag. Åpningskvelden blir fredag 16.august, så Fagn i Huitfeldt-stuene kan altså bli en kortvarig opplevelse, for man tar bare booking frem til 31. august.

-Vi har jo planlagt gjenåpning i Ørjaveita i september, så ja, det kan bli med to uker her i Kjøpmannsgata 14. Men blir det forsinkelser ved Fagn holder vi naturligvis på litt lenger.

Jonas André Nåvik lover vanlig Fagn-standard (dvs Michelin-kvalitet) over det som skal foregå i stuene Kjøpsmannsgata 14. En portier møter gjestene på gateplan og tar de med opp til en “champagne-bar” i en av småstuene oppe i 2.etasje. Der skal det serveres champagne av topp kvalitet “by the glass”. Deretter blir man vist inn i selve restaurant-stuene, der det er høyt under taket, store lysekroner, flott tapet og gamle malerier på veggene.

Mye utstyr er allerede flyttet over fra Fagn-lokalene i Ørjaveita til Huitfeldt-stuene i Kjøpmannsgata. Foto: UD

-Dette må bli tidenes pop-up i Trondheim. Vi har planlagt et veldig høyt nivå på alt her. Til å være selskapslokaler, har Huitfeldt-stuene et veldig flott kjøkken. Det er ikke så moderne som på Fagn, men vi skal nok få til å lage god mat her. Så blir det litt lenger å gå for kokker og servitører, for kjøkkenet er ikke inne i selve lokalet som på Fagn. Men det greier vi godt, slår Nåvik fast.

Fagn har fått utvidet skjenkebevilling i de nye lokalene. Det betyr at de kan hente vin fra Fagn-kjelleren om noen gjester ønsker noe helt spesielt.

-Vi kjører vinpakke til den 15-retteren vi skal servere her, og erfaringen er at 96 prosent av gjestene velger vinpakken vår. Men er det noen som ønsker seg noen spesielle godbiter, så er det bare å ta en titt på vinkartet vårt som ligger på nett og varsle oss i forkant, lover Nåvik.

Fredag 16.august kan Jonas André Nåvik og resten av Fagn-teamet ønske velkommen til Fagn pop-up i Kjøpmannsgata 14, i Huitfeldts stuer. Foto: UD

-Ikke noe på menyen som hinter tilbake til den gang Huitfeldt levde og disse lokalene ble brukt til selskaper for trondheimsfiffen?

-Jo, da! Vi har sett litt på det, men har ikke funnet noen menyer som har vært i bruk her. Derfor har vi bestemt oss for å ta tak i en rett som var mye i bruk på 1900-tallet og løfte den opp til dagens Fagn-standard. Hold deg fast: Det blir gammelsaltet sei, servert med sølvbestikk og med sherry til. Det tror jeg skal bli spennende for våre gjester, sier Nåvik.