Fagn rammet av vannlekkasje

Michelin-restauranten Fagn i Trondheim må holde stengt i hele august etter at en vannlekkasje i en glassvaskemaskin førte til at flere tusen liter vann rundt ut. 800 reservasjoner må kanselleres.

– Hele første etasje må rives, og det må også ett rom i andre etasje. Vi håper å åpne dørene igjen 1. september, sier gründer Jonas Andre Nåvik til Adresseavisen, som først omtalte skadene.

Nåvik opplyser at rundt 800 gjester har fått bordreservasjonen sin kansellert. Gründeren anslår at rundt 20 prosent av dem som har reservert bord er tilreisende. Noen av disse kommer til Trondheim i ens ærend for å spise på restauranten.

Kan bli pop-up som erstatning

Nå jobber Nåvik med å etablere en pop up-restaurant for å kunne gi et tilbud til dem som fortsatt ønsker en matopplevelse, til tross for at det ikke blir i lokalene til Fagn.

Jonas Andre Nåvik er fortvilt over at 800 reservasjoner må kanselleres pga av vannskadeen i Fagn-lokalene. Nå ser han på muligheten for en pop up i den tiden restauranten må holde stengt.

– Vi prøver å få til en pop up som vi kan drive i mellomtiden. Men vi har ikke landet noe enda. Det kan ikke være gjort halvveis. I en pop up får man ikke hele opplevelsen med stjernerestauranten, men vi ønsker å gi samme maten og servicen.

En dårlig pakning i en glassvaskemaskin i andre etasje har ført til at flere tusen liter vann har funnet veien gjennom lokalene natt til tirsdag. Nåvik har nå sendt ut e-post med kansellering til alle som har gjort reservasjon i august. Alle 16 ansatte har fått permitteringsvarsel, som er et vilkår i avbruddsforsikringen.

– For min del betyr det ikke så mye at vi må rive en vegg eller legge nytt gulv. Det som plager meg er at vi må kansellere bestillinger. Folk kommer tilreisende for å spise hos oss, det er selvfølgelig ekstra trist for dem, sier Nåvik til Adresseavisen.

Kan koste rundt en million

Nåvik anslår at inventarkostnadene kommer på rundt 200 000 kroner. Totalt kan renovasjonen komme på over én million kroner.

– Vi er godt forsikret, men vi vil tape litt på dette. Vi får ikke noen ekstra utgifter, det er positivt. Heldigvis har alle spesiallagde møbler, slike ting som tar ekstremt lang tid å lage, unngått skader, sier han.

Også i vinkjelleren har det kommet vann, men alle flasker er tatt ut av våte kasser og berget.

Jonas Andre Nåvik åpnet Fagn høsten 2017, og fikk allerede i februar 2019 Michelin-stjerne under den nordiske utdelingen i Århus i Danmark. Nåvik tok over i Ørjaveita i de samme lokalene som Credo hadde vært siden 1998. Credo fikk også fikk sin første stjerne i februar, etter at de hadde flyttet inn i nye lokaler i Lilleby på Lade.

Nåvik er tidligere landslagskokk, og han ble tidligere i år kåret til «Årets unge ledertalent i trondheimsregionen», en pris delt ut av Næringsforeningen i trondheimsregionen. Fagn har også fått pris fra Bjugn kommune på Fosen, ettersom flere av de ansatte kommer fra Fosen.