Fagn-sjefene koker på The World

Fagn-gründer Jonas André Nåvik og hans tidligere kjøkkensjef Kim Remi Moen er flyhentet til Japan for å servere et 10-retters Fagn-inspirert måltid ombord på verdens største cruiseskip, The World, i sin tid bygget på Fosen.

De to har mønstret på ombord på The World i japanske Kanazawa og skal tilbringe fem dager ombord. Men det blir bare ett måltid, for 40 av beboerne på The World.

Denne spesialmiddagen er komplett fulltegnet, med venteliste, så ikke alle millionærene og milliardærene som tilbringer store deler av året ombord på The World får anledning til å være med på det historiske Fagn-måltidet.

Verdens største privateide cruiseskip ved kai i Kanazawa i Japan.

-Det var etter at kjøkkensjefen og F&H-sjefen ombord på The World var på Fagn og spiste for en tid tilbake at henvendelsen om vi kunne gjøre “et stunt” ombord på The World kom. De var blitt så imponert over serveringene de fikk på Fagn at de ville at vi skulle komme ombord på The World og lage en Fagn-middag der, forteller Jonas André Nåvik til VinPuls.

Ingen av de to hovedansvarlige for mat og drikke ombord på The World til daglig er nordmenn, så de hadde ingen tilknytning til Norge eller hadde hørt om Fagn-gutta før de kom til Trondheim og spiste der.

Beæret over oppdraget ombord på The World

Jonas André og Kim Remi Moen har brukt de første dagene i Japan godt, og har vært på ferskvaremarkedet i Kanazawa og handlet inn sesongferske råvarer til sin spesialmeny ombord på The World.

-Vi er veldig beæret over dette “oppdraget”, og så er det både spesielt og hyggelig for oss at det skjer ombord på The World, som i sin tid ble bygget på Fosen. Både Kim og jeg er jo fosninger, understreker Nåvik.

Spennende dager for mesterkokkene Kim Remi Moen og Jonas André Nåvik (t.h.) som er hentet til luksuscruiseskipoet The World for å levere en Fagn-inspirert 10-retters meny til 40 av beboerne ombord på det Fosen-bygde skipet. Foto: Privat

De to skal være ombord på The World i fem dager, og blir med på ferden videre fra Kanazawa til Kobe og Busan, hvor de mønstrer av igjen. Begge har fått hver sin egen leilighet ombord.

-Hvilke kjente Fagn-retter får beboerne på The World nyte godt av?

-Vi har tatt med oss noen av de mest populære serveringene fra de to første årene med Fagn, bl.a. piggvar-retten anno 2018, andelever, mjødurt-desserten og løjrom med hvite asparges. Mye av råvarene er plukket på fiskemarkedet her, og så bruker vi også grønnsaker i sesong her, sånn som matsutake sopp, forteller Jonas Andre Nåvik.

Glimt fra inventaret i fellesarealene ombord på The World. Her skal Jonas André Nåvik og Kim Remi Moen fra Fagn tilbringe de nærmeste fem dagene, som spesialinviterte gjestekokker. Foto: Privat

Ifølge Wikipedia er «The World» et cruiseskip bygd ved det norske verftet Fosen Mekaniske Verksteder i Indre Fosen (den gang Rissa kommune), som leverte skipet 13. mars 2002. Skipet eies av rederiet ResidenSea og seiler under bahamansk flagg.

Skipet inneholder blant annet golfbane, svømmebasseng, spa, tennisbane, løpebane, danseskole, et kasino og et legekontor med muligheter for blant annet tagning av røntgenbilder. Golfballene på driving rangen er laget av et oppløselig materiale og blir til mat til fiskene hvis de lander på sjøen.

Antall boenheter (leiligheter): 165 (derav 106 romslige private leiligheter og 19 studioleiligheter som kan kjøpes og 40 såkalte studio som er til leie) .