Ferment henter inn prestisjeviner fra Down Under

Vinimportselskapet Ferment AS har fra juli overtatt hele porteføljen til den ledende eksportøren av kvalitetsviner fra Australia og New Zealand, Hill-Smith Family Estates (HSFE). Prestisjevinen i porteføljen er “Hill of Grace” fra Henschke, men blant vinene/produsentene som er kommet til Ferment er også produsenter og viner som Twin Islands Wines, Yalumba (Oxford Landing), Ringbolt og Hill-Smith (Angas).

Av Ulf Dalheim, publisert 16. juli 2024

Hill-Smith Family Estates leverer til Norge en portefølje av berømte viner fra flere ledende familieeide og uavhengige produsenter fra Australia og New Zealand. I tillegg til produsenter og viner eid av Hill-Smith familien inneholder porteføljen blant annet viner fra før nevnte Henschke, med vinen «Hill of Grace» som den mest berømte. Folkene bak Ferment har en lang historie med Hill-Smith gjennom 25 år i selskapene de tidligere jobbet i.

For norske konsumenter er det nok Twin Islands Sauvignon Blanc flest har stiftet bekjentskap med, men i løpet av det siste året har også Oxford Landing Chardonnay, Ringbolt Margaret River Cabernet Sauvignon og Angas Brut Chardonnay Pinot Noir blitt tilgjengelig på hyllene i mange av Vinmonopolets butikker rundt om i Norge.

Har laget vin siden 1849 – har vært 25 år i Norge

I forbindelse med partnerskapet med Ferment sier Robert Hill-Smith i en pressemelding følgende om skifte av importør i Norge:

-I am incredibly proud to announce Hill-Smith Family Estates (HSFE) exclusive partnership with Ferment AS in Norway. Our family has been making fine wine since 1849, and this year we are celebrating 175 years of family winemaking. Across six generations, we have planted estate vineyards and crafted quality wine. Each generation of our family has been pioneering and our folio has evolved from Yalumba into a family of wine estates including Jansz Tasmania, Pewsey Vale Vineyard, Nautilus Estate and Oxford Landing. We take great pride in our family heritage, but above all we value our connection to people. Our relationship with the people in Ferment AS started 25 years ago, and our long-standing friendship has been built on loyalty, vision for the future and a love of great wine. I look forward to sharing many more bottles for years to come!

Ferment-teamet med Rolf Gathe og Jørn H. Abrahamsen i spissen legger til:

-For oss er det viktig å jobbe tett med gode produsenter som tenker langsiktig samtidig som de hele tiden er opptatt av hva de kan gjøre bedre, med fokus på bærekraft og høy kvalitet. Med HSFE har vi fått en partner som dekker de fleste ønsker vi måtte ha for kvalitetsviner fra Australia og New Zealand. Vi gleder oss til å vise markedet den bredde av kvalitetsviner disse landene kan levere gjennom vårt samarbeid med HSFE».

Ferment AS eies indirekte i fellesskap av Moestue Group AS, Rolf Gathe og Jørn H. Abrahamsen. De to sistnevnte var i mange år svært sentrale i oppbyggingen av Vinestor/Vinarius som i fjor ble kjøpt opp og lagt inn under Solera.