Fire nominasjoner til Credo

Credo, Fagn og Speilsalen er alle nominert i forskjellige kategorier til den nye nordiske restaurant- og hotel-guiden 360° Eat Guide som nå lanseres for første gang. Credo har hele fire nominasjoner. Priser og plasseringer vil bli kunngjort i Stockholm denne uken.

360° Eat Guide er en guide som fokuserer spesielt på bærekraft. En utvalgt jury har vurdert 250 restauranter fra hele Norden til den første utgaven av guiden. Hovedkategorien – beste restaurant – bedømmer restaurantene på kriterier som omfatter både det gastronomiske og hvor stort fokus hvert enkelt spisested har på bærekraft.

Credo, Fagn og Speilsalen

Nominasjonene som nå er offentliggjort, viser at Sverige har fått med 30 restauranter til «finalen». Danmark har 22 nominerte, Norge 16 nominerte, Finland 10 nominerte og Island/Færøyene har en hver blant de utvalgte.

Dette er de norske kandidatene (alfabetisk) til hovedprisen som beste restaurant:

Bare, Bergen
Credo, Trondheim
Einer, Norway
Fagn, Trondheim
Galt, Oslo
Happolati, Oslo
Huset, Svalbard
Kontrast, Oslo
Lysverket, Oslo
Maaemo, Oslo
Re-naa, Stavanger
Re-naa Matbaren, Stavanger
Rest, Oslo
Speilsalen, Trondheim
Tango, Stavanger
Under, Lindesnes

Heidi Bjerkan kan vinne pris som beste kokk

Heidi Bjerkan og Credo er nominert i hele fire kategorier i forbindelse med lanseringen av den nye nordiske restaurantguiden 360° Eat Guide. Foto: UD

Dette er de norske nominasjonene til kategorien beste kokk, hvor juryen har lagt størst vekt på et bærekraftig fokus:

Heidi Bjerkan, Credo, Trondheim
Jimmy Øien, Rest, Oslo

Disse norske restaurantene er nominert i kategorien «Hospitality». Her legges det vekt på kunnskap, tro, innsikt og evne til å inspirere gjestene til å ta mer bærekraftige valg.

Credo, Trondheim
Under, Lindesnes

I kategorien “Lighthouse”, hvor man vurderer restaurantens evne og vilje til å gå i bresjen for bærekraft, og ha vilje til å ta modige avgjørelser for å få bransjen til å bli mer bærekraftig er det en nominert fra Norge:

Hrimnir Ramen, Oslo

Det er også en egen kategori som går på gjenbruk  – “360°Waste” – hvor det vektlegges hvordan restaurantene jobber med matavfall, resirkulering og hvordan man minimerer avfallet. Ikke overraskende er Credo blant de nominerte også her:

Credo, Trondheim
Re-naa, Stavanger
Rest, Oslo

Dette er de norske som er nominerte i kategorien «Young chef»:

Celine Ekholt, Kontrast, Oslo
Liliana Haaland, selvstendig kokk, Karmøy
Nikita Fedotov, Re-Naa, Stavanger
Sebastian Skauen Johnsen, Rest, Oslo