Flytter frem mailansering på Polet

På grunn av stor pågang i butikkene, og en mai med flere høytidsdager, endrer Vinmonopolet datoen for lansering av nyheter for mai fra fredag 7. mai til onsdag 5. mai. Dette gjøres ifølge Vinmonopolet for å sikre en velfungerende logistikk og trygt smittevern i butikkene den påfølgende uken. 

Av Ulf Dalheim, publisert 9. april 2021

Ifølge en melding til landets ledende vinskribenter har Vinmonopolet besluttet at nyhetslanseringen i mai fremskyndes med to dager, fra fredag 7. mai til onsdag 5. mai. Dette skal sikre en velfungerende logistikk og trygt smittevern i butikkene den påfølgende uken. 

Årsakene til flyttingen er sammensatte:
· Mai-slippet er rekordstort, med rundt 100 produkter i basis-/parti-/testutvalget og et rekordhøyt antall produkter i bestillingsutvalget.
· Kalenderen i uke 19 og 20 (med Kristi Himmelfartsdag og 17. mai) gir færre åpningsdager, og dermed færre tidspunkter for levering av varer i butikkene
· Det har vært mange kundeordre gjennom hele pandemiperioden, og særlig ved nyhetslansering er antallet kundeordre gjennom nettbutikken og kundesenteret til Vinmonopolet høyt
· Vinmonopolet forventer stor trafikk i butikkene på den «inneklemte» fredag 14. og lørdag 15. mai, siden det er 17. mai mandag uka etter.

-Vinmonopolet ønsker å legge til rette for at så mange kundeordre som mulig kan leveres ut i butikk før disse salgsdagene og helligdagene i mai. Dette vil sikre en mer forutsigbar logistikk, samtidig som smittevernet i butikkene våre kan ivaretas på en trygg måte ved at køene reduseres, opplyses det i meldingen til vinskribentene.

Lanseringsdato vil nå bli onsdag 5. mai for alle utvalg (basis-, parti-, test-, bestillings- og tilleggsutvalget). Salgsstart for nyhetene i nettbutikken er klokken 08.00. 

Butikkene, som normalt kan bestille varer fra klokken 12.00 lanseringsdagen, kan nå bestille nyheter fra klokken 12.00 neste virkedag.