Når Michelin-restauranten Fagn i Trondheim gjenåpner etter korona-nedstengningen, er det med et fornyet team. Steffen Kolstad er fortsatt restaurantsjef, mens Erlend Sitter nå har inntatt stillingen som kjøkkensjef. Ny soussjef er Ådne Børseth Helgetun, mens vinkelner Robert Kalstad er ny ute i restauranten.
Av Ulf Dalheim, publisert 11. januar 2022
Erlend Sitter var tidligere soussjef (kjøkkensjefens høyre hånd) ved Fagn. Han har før han kom til Fagn jobbet ved Credo i Trondheim og Arakataka, Hapalathi og Trattoria Popolare i Oslo. Hans nærmeste assistent ved Fagn blir nå den nye soussjefen Ådne Børseth Helgetun. Ådne er opprinnelig fra Rindal og har bl.a. jobbet ved Kongsvold Fjellstue.
Den nye vinkelneren ved Fagn, Robert Kalstad, kommer nå fra jobb ved restauranten og vinbaren Einer i Oslo. I løpet av de fire årene han var i hovedstaden jobbet han også ved Arakataka. I Trondheim har han vært innom Le Bistro, Spontan og Røst.
Fagn holder nå åpent kun i BiB Gourmand-bistroen 2. etasjen, men restaurantsjef Steffen Kolstad håper at skjenkestoppen blir opphevet til helgen. Da vil man også åpne igjen for Fine Dining i hovedrestauranten i 1. etasje, forhåpentligvis i neste uke.
Fagn-foto: Cecilie Bergundhagen