Fra Britannia til Scandic

Espen Teigseth har etter kun syv måneder forlatt jobben som restaurantdirektør ved Britannia hotel. Mandag begynte trønderen i ny jobb som hotelldirektør ved Scandic Lerkendal. 42 år gamle Teigseth overtok høsten 2021 på Britannia etter Ida Dønheim som flyttet til USA og gikk tilbake til jobb i det norskeeide luksusyacht-rederiet Sea Dream, som har hovedkontor i Miami.

Av Ulf Dalheim, publisert 1. mars 2022

Som restaurantdirektør ved Britannia hadde Teigseth overordnet ansvar for restaurant- og barkonseptene ved Britannia, som Speilsalen, Palmehaven, Britannia Brasserie, Jonathan og Vinbaren. En av hans siste oppgaver var gjennomføringen av en Britannia-middag ved Byhaven kjøpesenter sist søndag.

-Min første arbeidsdag på Scandic Lerkendal er over, og er klar for nye og spennende utfordringer som hotelldirektør på Norges tredje høyeste hotell med flott beliggenhet i tilknytning til Lerkendal Fotballstadion, skrev Espen Teigseth på sin Facebook-profil tirsdag.

Han takket samtidig for tilliten og muligheten han har fått fra Scandic, og rettet også en takk til alle som hadde støttet han på veien.

-Gleder meg til å se deg på Scandic Lerkendal, skrev han.

Startet karrieren ved Britannia i 1997

For Teigseth var det som å komme «hjem» igjen da han startet ved Britannia 1. september 2021. Han begynte nemlig ved Britannia i 1997, og startet året etter som servitørlærling ved hotellet.Etterpå gikk det «slag i slag». De neste tolv årene jobbet han blant annet som servitør, baransvarlig og hovmester ved Britannia.

De senere årene har Teigseth vært på en rundtur innom flere ulike hoteller, og fått tillit i lederstillinger. Han var også tilbake på Britannia høsten 2013 til sommeren 2014 som serviceansvarlig for mat og drikke. Fra februar 2019 til september 2021 var han Food & Beverage Manager ved Scandic Nidelven.