Fra Britannia til Storfjord hotell

Tidligere Britannia-direktør Mikael Forselius henter nå en av stjernene i kokketeamet på Britannia til ett av hotellene i selskapet 62 Grader Nord som Forselius leder fra sitt nye arbeidssted Ålesund. Nils Flatmark er ansatt som Executive Head Chef & Food and Beverage Manager på Storfjord Hotel, og starter i den nye jobben 1. juli.

Av Ulf Dalheim, publisert 16. april 2022

-Vi er stolte av å kunne fortelle at Nils Flatmark vil tiltre rollen som Executive Head Chef & Food and Beverage Manager på Storfjord Hotel. Nils er norsk mester i Kokkekunst, regjerende norsk og nordisk Grønne Kokk og medlem av det norske Kokkelandslaget, opplyser Mikael Forselius i en pressemelding.

Startet karrieren hos Arne Brimi

Nils Flatmark er 26 år, kommer fra Trondheim og gikk på Byåsen videregpende skole før han startet sin kokkekarriere som lærling hos Arne Brimi på Vianvang. Her ble han kjøkkensjef på Brimibue før Britannia Hotel ved nettopp Forselius kapret kokketalentet og han ble ansatt der som souchef.

Nils Flatsmark har på kort tid tatt en imponerende posisjon i kokkemiljøet, ikke bare som norsk mester i Kokkekunst, men også som verdens første Nordic Green Chef. Han er tildelt San Pellegrino Social Responsiblity Award og hederstegnet Cordon Bleu av Norske Kokkers Landsforening Trondheim. Sammen med det norske kokkelandslaget har han vunnet gull i OL. Flatmark er også styremedlem i Norske Kokkers Landsforening.

Blir del av et sterkt faglig team

-Vi på Storfjord Hotel synes det er utrolig spennende å ha fått Nils med på laget som Executive Head Chef og leder for våre mat og drikkekonsepter. Han blir en del et sterkt faglig team som deler samme visjoner og ambisjoner for hva gode mat og drikkeopplevelser skal være. Å formidle mat og drikke som godt norsk håndverk er en viktig del av vår kulturhistorie og opplevelsen av Storfjord Hotel, sier hotelldirektør Benthe Langeland i pressemeldingen.

Storfjord Hotel er et av hotellene i Norge som tiltrekker seg flest gjester fra det internasjonale high-end markedet og som kan ta ut best priser per boende gjest. Dette stiller i følge hotelldirektøren høye krav til kvalitet, personlig service og en norsk luksus som sammenlignes med det beste i verden.

-Smaken av Storfjord er ikke bare hjertet i våre restauranter, men også utenfor kjøkkenet som en naturlig del av opplevelsestilbudet på hotellet, sier Langeland.

Tradisjonelle teknikker – moderne vri

Dette sier Nils Flatmark om sin filosofi innen matlaging:

-Jeg er glad i å bruke tradisjonelle teknikker med en moderne og personlig vri. Min matfilosofi er basert på å benytte det beste av sesongens råvarer, fortrinnsvis kortreiste, norske produkter som har tilknytning til destinasjonens tradisjoner, historie og egenart. For bærekraft er både opphav og matsvinn viktig, men også at du skal forstå hva du spiser, at vi må bringe mer grønt inn på kjøkkenet, at ansatte har gode arbeidsvilkår. Kokken trenger bonden og ved å støtte lokale gårder og produsenter bidrar vi til et levende bygde-Norge og ren norsk råvareproduksjon. Vi er utrolig heldig som kan lage skikkelig god mat på norske råvarer, sier Nils Flatmark.

Nils Flatmark tiltrer sin rolle som Executive Head Chef & Food and Beverage Manager på Storfjord Hotel 1 juli.