Fra Cervisiam til Krecher

To sentrale personer bak mikrobryggeriet Cervisiam, Ellen Minerva Opedal-Singsaas og Martin Opedal-Singsaas, starter nå, midt under pandemien, opp sitt nye bryggeri-prosjekt Krecher, sammen med husdesigner Doyle som blir med som partner. De første ølene blir lansert i mai.

Av Ulf Dalheim, publisert 2. mars 2021

Ellen Minerva Opedal-Singsaas blir salg- og eksportdirektør i Krecher. Foto fra Facebook-profil

Krecher uttales som “creature”, eller skapning om du vil, og henter sin inspirasjon fra mytiske skapninger, litteratur og legende. Krecher-gründerne opplyser at de kommer til å fokusere på eikefatlagrede “store” øl med naturlige tilsetninger, velhumlede IPA’er i østkyst-stil, og fruktige surøl som blir mest nærliggende å beskrive som øl-smoothier – igjen med et fokus på de naturlige råvarene.

-Vi ønsker å strekke oss mer mot det ekstreme enn vi tidligere har gjort, men med å holde fokuset på å oppnå det ekstreme med mest mulig naturlige råvarer. Som vi for eksempel gjør med de heftige fruktmaserasjonene i de kommende fruktølene våre, opplyser trønderen Ellen Minerva Opedal-Singsaas, salg- og eksportdirektør i Krecher. 

Lanserer de første ølene i mai

Krecher har allerede vært i gang en stund, og Ellen forteller at de i mai vil lansere følgende øl til bestillingsutvalget på Vinmonopolet i mai:

The Dagonathulu: Kirsebær og bringebær-smoothie style berliner weisse på 5%. Et øl bestående av 50% øl og 50% ekte frukt, brygget i ekte smoothie-øl-stil, i mer ekstrem grad enn det har vært gjort av noen i Norge tidligere, tør vi å påstå. Ølet er vegansk.

Draugenetic X: Jordbær, bringebær, solbær og vanilje-smoothie style berliner weisse på 6%. Nok et øl bestående av 50% øl og 50% frukt, følger en litt annen prosedyre enn ølet over rundt frukt-tilsetningene for å gi en litt annen effekt. Ølet er vegansk. 

Phantom Resonator: IPA brygget med årets høst av Citra og Mosaic i 50/50-forhold, gjæret med vår husgjær og med en liten klype laktose for ekstra munnfølelse.

Gjæret ut og pasteurisert

-Frukt-ølene er selvsagt gjæret ut og pasteurisert, og vil på den måten ikke skape noen problemer med eksplosjoner med disse fruktmengdene. I forbindelse med oppstart har vi også bestilt 70 ny-tømte eikefat fra Buffalo Trace som fylles opp med barleywine og imperial stout i disse dager, og vil legge grunnlaget for vårt omfattende fat-program med utelukkende sterke og mørke øl, forteller Ellen videre.

I nær fremtid vil det komme «merch» i form et begrenset opplag av t-skjorter og glass. Kercher satser også på å eksportere mye øl rundt om i verden allerede fra start.

¨