Fra Eurowine til Blom-selskap

Bransjeveteranen Fredrik Blom (70) har hentet nok en viktig mann fra Solera-systemet. Fredrik Medhus (bildet) har sluttet i Eurowine, og skal fra 1.september drive selskapet Winemarket.

Winemarket vil være en del av Oslo Wine Agency (OWA) – en ung gruppering som vil jobbe med å bygge et spennende fagmiljø innenfor vin og vinmarkedsføring. Ifølge hjemesiden til OWA er dette en nystartet gruppering med målsetning om å være med å skape morgendagens vin og brennevins-trender i Norge.

Fredrik Medhus fotografert på besøk hos Château Gruaud Larose i Bordeaux. Foto fra Facebook.

-Jeg hadde flere tilbud på bordet da jeg bestemte meg for å slutte i Eurowine. Jeg valgte Fredrik Blom fordi hans opplegg virket mest spennende og nytenkende, sier Fredrik Medhus.

 

Konsernet består av fire underselskaper som vil jobbe med forskjellig strategi, tankegang og tilnærming til markedet, men med en felles kompromissløs tankegang rundt kvalitet og sterke ønsker om å lykkes i det de driver med. De fire selskapene er Winemarket, Grape Company, Destillery og Winery.

-Vi er veldig fornøyd med at vi har signert Fredrik Medhus, skriver Fredrik Blom i en mail til VinPuls.

Grape Company har som VinPuls skrev i april allerede kapret den portugisiske produsenten DFJ (José Neiva) som blant annet står bak storselgeren «Escada». DFJ solgte over en million liter vin i Norge i fjor.

Fra 1.mars i år begynte Rogerio Filipe Barbosa i Grape Company, og fra 1.april var også Christopher K. Blom på plass i et selskap kalt Winery i samme gruppering. Han var da ferdig med sin 15 måneder lange karantene fra Solera.

Rogerio Barbosa kom også fra Solera-systemet, der han tidligere jobbet for Best Cellars og Bottleneck.

-Vi skal bygge oss opp stein for stein, og skal ikke gå for raskt frem. Men vi har noen nye tanker og nye ideer, så får vi se hva det etter hvert kan avstedkomme, sa Fredrik Blom til VinPuls i april.

Han begynte i bransjen for over 40 år siden, hos Knut Krag AS. Deretter var han partner i Krag & Blom, før han sammen med Gunnar Stenberg startet Stenberg & Blom, som ble en av de største aktørene innen vin og brennevin i Norge.