Fra Folk og Fe til Bastant

Samboerparet Stian Fjæreide (28) og Annkatrin Vangen Sæterøy (27) forlater Folk og Fe/Land og Strand for å starte cateringfirmaet Bastant Catering.

For 4,5 år siden var de med på å starte Folk og Fe i et knøttlite restaurantlokale på Bakklandet. Siden vokste aktiviteten til Land og Strand i Grillstadfjære og flytting av Folk og Fe til de tidligere Bryggen-lokalene ved Gamle Bybro. Men nå forlater de restaurantbransjen for å servere folk god mat hjemme.

Leveringsklar fra 1.juni

-Vi fikk muligheten til å komme inn i et flott, ferdig utstyrt kjøkken på Valentinlyst, og følte at vi måtte ta denne sjansen. Vi har gode erfaringer med catering fra tiden med Folk og Fe. Vi lanserer hjemmesiden til Bastant Catering nå, og har begynt markedsføring i sosiale kanaler, men vil ikke være 100 prosent leveringsklare før fra 1.juni, sier Stian Fjæreide.

Han er kokkeutdannet med læretid på Hallingstuene på Geilo, og jobbet senere ved Cornelius i Bergen før han kom til Trondheim og kokkejobb ved Havfruen. Samboer Annkatrin er utdannet servitør, med fartstid fra bl.a. Rica Nidelven og Havfruen før Folk og Fe-etableringen.

-Det har vært fantastisk å være med på å åpne og utvikle Folk og Fe fra en liten plass på Bakklandet gjennom etableringen av Land og Strand og flyttingen av Folk og Fe til mye større lokaler. Vi har brukt mye tid og arbeidet mye, men det har absolutt vært givende, en flott reise, sier Stian Fjæreide som er i ferd med å selge seg ut av Folk og Fe-virksomheten.

-Vi vil nå gi stafettpinnen videre, sier han.

Vil lage mat hjemme hos kundene

Stian Fjæreide slutter ved Folk og Fe for å satse på catering. Foto: Bastant Catering

-Hvordan vil Bastant Catering skille seg ut fra andre i cateringmarkedet?

-Ved å levere vår type matstil, og bruke vår høye kompetanse på mat. Kunder vil nok kjenne igjen enkelte ting fra Folk og Fe. Men i tillegg til tapas og koldtbord vil Bastant gi tilbud om at vi kommer hjem til folk og serverer vår meny der. Gode råvarer og gode smaker er hva vi ønsker å levere.

-Det er sterk konkurranse innen catering i Trondheim?

-Ja, det er det, men konkurranse er vi vant til fra restaurantbransjen, så det skal vi takle. Vår styrke vil være å levere kvaliteten til en god restaurant i kombinasjon med fleksibiliteten til et cateringselskap.

Har jobbet sammen i syv år

Stian og Annkatrin har jobbet sammen i syv år, på Havfruen og Folk og Fe, så de vet hvordan det er å jobbe med hverandre. Ved starten av Bastant Catering er det kun de to som er fast, men de regner med også å bruke folk de kjenner og liker fra bransjen. Så vil tiden vie om Bastant må utvide med flere fast ansatte.

Annkatrin Vangen Sæterøy og Stian Fjæreide har jobbet sammen ved forskjellige erstauranter i syv år. Nå starter de cateringfirma sammen. Foto: Bastant Catering

I forbindelse med lanseringen av Bastant Catering på Facebook, har de to utlyst en konkurranse der premien er å få en kokk hjem til seg for å servere en treretters middag for inntil åtte personer. For å bli med i trekningen der må man like Facebook-siden og tagge en venn, samt at man må bo i Trondheim.

Stian Fjøreide vil fungere som kjøkkensjef i Bastant Catering, mens Annkatrin Vangen Sæterøy skal ta seg av salg og booking.