Fra NordØst til Bama

Kokkeprofilen Lars Erik Vesterdal, mest kjent fra Rica Nidelven og NordØst på Solsiden, har meldt overgang til Bama, hvor han får ansvaret for å drive og videreutvikle Bama Storkjøkkens sjømat- og viltsatning i Midt-Norge.

Det er nettstedet horecanytt.no som melder dette.

Lars Erik Vesterdal (nærmest) har maret seg som kjøkkensjef ved Rica nidelven og medgründer av restauranten NordØst på Solsiden. Nå begynner han hos Bama. Foto fra Facebook.

Lars Erik Vesterdal, som opprinnelig er fra Steinkjer, begynte hos Bama denne uken. Han kom da fra NordØst Food & Cocktails på Solsiden, som han var med på å bygge opp sammen med flere av de ansatte fra Rica Nideleven, etter at de valgte å forlate hotellet da det ble kjøpt av Scandic-kjeden.

På sin egen Facebook-konto skriver Vesterdal at det ikke er helt slutt på NordØst:
“Gleder meg til å komme i gang med dette. Bama er en unik bedrift der jeg skal kose meg med en hel haug med flotte kolleger. Jeg vil fortsatt koke og steke på NordØst så til alle dere som trodde jeg hadde blitt gammel; ??. Cheflife forever- forever Cheflife”,

Under Vesterdals ledelse ble Rica Nidelven kjent som Norges beste hotell på frokostservering, og hotellet vant tittelen “Norges beste frokost” ti år på rad. Vesterdal var i en årrekke Food and Beverage Manager ved hotellet.

Bama Storkjøkken mener at ansettelsen av Lars Erik Vesterdal vil gi firmaet et løft.

-Vesterdal er en kjnt profil i bransjen, og vi er veldig glade for å få han med på laget. Hans relasjoner og kontaktnett til både kunder og leverandørindustrien, og spesielt Bamas srategiske samarbeidspartner Insula, vilgi Bama Storkjøkken er skikkelig løft videre, sier daglig leder i Bama Storkjøkken Trondheim, Stein Gunnar Nilsen til horecanytt.no.

Lars Erik Vesterdal har vært aktiv ute for å profilere kokkeyrket, bl.a. med TV-opptredener. Vesterdal ble kåret til årets kjøkkensjef i 2010. Han har ved flere anledninger også sittet i delfinalejuryen for Det Norske Måltid.

Vesterdals kokkekarrière startet som lærling på Backlund Hotell i Levanger. Deretter ble det Bryggen i Trondheim før han ble lei og dro til Kina for å lære kinesisk matkultur på noen av de beste hotellene i Beijing. Etter oppholdet i Østen ble det Bølgen og Moi i nesten ti år flere steder i landet og i New York. Deretter var det retur til Bergen, og så Trondheim.