Franske godsaker på Lade igjen

Tre år etter at bakeriet og konditorutsalget til Franske Nytelser på Lade ble rammet av brann, er det endelig mulig å få kjøpe og smake franske godsaker fra mesterkonditor Denys Faviers hånd igjen. Mandag åpnet Franske Nytelser sitt nye kafébakeri i bygget som ligger ved den store rundkjøringen mellom Hangaren og Lade Arena.

Av Ulf Dalheim, publisert 21. april 2021

Vi er mange som har savnet det franske landbrødet campaillou, men kanskje enda mer de overdådige, velsmakende kakene fra Faviers hånd. Fra han startet på Rosenborg Park i 2005, via utsalg også på Lade og ved Trondheim Torg, bygget han frem til brannen rammet bakeriet i 2018 opp en trofast og lidenskapelig fanskare av kunder. Før han startet for seg selv, jobbet Denys hos Lars Lian på legendariske Erichsen Conditori på Nordre.

Fornøyd med beliggenheten

-Helt siden det i mars 2018 brant i lokalene vi leide i bygget ved siden av Lade Arena, har vi vært på utkikk etter et nytt sted. Mens vi jaktet på nytt lokale, har vi fått fortsette å produsere pizzadeig til Habitat restaurant i Midtbyen. Vi er svært fornøyde med beliggenheten vi har fått her på Lade. Det er ikke så alt for mye kafetilbud i dette området, og så har vi en veldig stor parkeringsplass for våre kunder, sier Denys Favier som har sin kone Murielle bak disken i kafeen. Selv jobber han i bakeriet som er godt synlig gjennom den store glassveggen som skiller bakeri- og kafédelen

-Hva slags bakeri/kafe vil si beskrive at Franske Nytelser skal være?

-Vi ønsker å ha et koselig kafébakeri hvor vi med det store vinduet mellom produksjonen og kaféen kan dele med kundene hva vi holder på med. Dette var noe vi hadde allerede på Rosenborg park i 2005. Det gir både kontakt og tillit mellom oss og kundene.

-Hva vil dere by kundene på?

-Først av alt ønsker vi å vise frem at alt vi har er hjemmelaget. På sikt ønsker vi å utvikle kaféen mer og tilby lunsj. Men det viktigste er at vi blir oppfattet som et bakeri og en kafé som leverer kvalitet.

Det er god plass til en eventuell uteservering ved Franske Nytelser, et bakeri, en kafé og et konditori. Innehaver Denys Favier sier han vil søke Trondheim kommune om å få ha uteservering. Foto: UD

Klassikeren “Paris Brest”

De gode brødrene til Franske Nytelser har i lang tid vært etterspurt av kundene som oppdaget Denys & Co alt da de startet på Rosenborg for 16 år siden. Det samme gjelder naturligvis kakene, som i tillegg til å gi daglige gleder til kakemonser også har vært populære for alle som har arrangert selskaper, fra konfirmasjoner til bursdager og bryllup. Da vi var innom utsalget denne uken, hadde de bl.a. klassikeren «Paris Brest» i disken. Den består av en krans av vannbakkels fylt med pralinert smørkrem garnert med mandelskiver. Kaken ble «oppfunnet» av den franske konditoren Louis Durand i 1910, som en «hommage» til sykkelrittet Paris – Brest.

-Hvor mange sitteplasser er det inne i kafeen når koronarestriksjonene blir tatt bort og vil det bli uteservering?

-Det vil bli omtrent 30 seter etter koronarestriksjonene og ja, vi vil sende en forespørsel til kommunen om uteservering. Vi ønsker nå fokusere 100% på dette nye prosjektet og har ikke tenkt å åpne andre steder, avslutter Denys Favier.