Frode Refstad med nytt vinprosjekt

Frode Refstad, som sammen med kona EliAnne Langen bygget opp Tenuta il Sogno i Piemonte, er på vei tilbake i vinbransjen. Nå har han kjøpt en liten vinmark i Aosta-dalen.

-Ja, det stemmer. Jeg har kjøpt en ny vinmark. Men det blir i første omgang kun et hobbyprosjekt ved siden av driften av Aosta Adventures, høyfjellsturismesatsningen som jeg har startet med etter at Tenuta il Sogno ble solgt, sier Frode Refstad.

Unikt klima og terroir

Vinmarken han har kjøpt er i kommunen Verrayes i Valle d’Aosta. Den er på rundt ett mål og ligger på ca 800 meter over havet, i et sydvendt terrasert område med et unikt klima og terroir.

-Men akkurat nå trenger vinmarken først og fremst en kjærlig hånd, da den ikke har vært i drift på snart ti år. Vi kommer nok til å grave opp alt og plante på nytt, sier Frode.

En fornøyd Frode Refstad (t.v.) med kontrakten som viser at han er blitt eier av en vinmark i Valle d’Aosta.

Druetypen han skal satse på er den lokale varianten fumin, en tøff drue som vanligvis brukes i blend med andre druer.

Først og fremst fjellfører

-Jeg kommer til å opprette en Facebook-side kalt Ca’Marmotta Vigne delle Ali hvor folk kan følge med på utviklingen av vinmarken og på vinproduksjonen, forteller Frode V. Refstad, av sin kone benevnt “vinbonden”, men nå først og fremst fjellfører.

Frode og EliAnne (fra Røros) solgte alt de hadde i Norge og flyttet til Italia og Piemonte for å realiserer en felles drøm om å lage vin i mars 2002.  Eiendommen de anskaffet seg døpte de Tenuta Il Sogno (sogno=drøm). For ett år tilbake solgte de hus og vinmarker til de norske investorene i selskapet Vino Piemonte.