Fyller Byhaven med håndverksøl

Tommy Holen Helland og Gulating ølutsalg fyller fredag denne uken parkeringskjelleren på Byhaven kjøpesenter med øl og annet spennende drikke. Byhaven Ølfestival presenterer ni trønderske bryggerier og to nasjonale. Bakgrunnen for festivalen er kjøpesenterets 20-årsjubileum.

-Torsdag kveld stenges P-kjelleren for å bli spylt og vasket ned. Fredag kl. 15.00 åpner vi dørene. Da har vi rigget opp scene, bord, stoler og stands, og står klar med ølglass og bonger til publikum som enten har kjøpt billett på hoopla.no eller tar sjansen på å kjøpe i døra, sier Tommy Holen Helland i Gulating Ølutsalg i Byhaven.

Møt bryggerne personlig

Ølfestivalen har plass til totalt 350 besøkende, og det er allerede solgt nærmere to hundre billetter. Festivalen vil være åpen til kl. 24.00, men arrangøren oppfordrer publikum til å være på plass tidligere hvis man vil møte og snakke med bryggerne personlig, før det blir alt for hektisk.

Ett ølglass og seks smakebonger er inngangsbilletten til Byhaven ølfestival. Så kan du kjøpe til smaksbonger om du finner mer spennende øl du vil utforske. Foto: UD

Inngangsbilletten omfatter ett ølglass og seks bonger som gjør at du kan velge seks smaksprøver fra den eller de av bryggeriene du selv ønsker å smake øl fra. Det er også mulig å kjøpe til flere smaksbonger om du finner mer spennende drikke du vil utforske. Inngang til ølfestivalen i P-kjelleren er enten fra Sabrura i kjelleren på Byhaven kjøpesenter eller via innkjøringen til P-kjelleren fra Ørjaveita.

Ni trønderske og to nasjonale bryggerier

Blant bryggeriene som vil være på plass i Byhavens P-kjeller er Monkeybrew, Reins Kloster, Bryggeriet Frøya, Rodebak Farmhouse Brewery, Klostergården Håndbryggeri, Hammerhead Brewing Company, Cervisiam, Hogna Brygg, Haandverksbryggeriet, Midtpunktet Bryggeri  og Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Importøren Twilling vil også delta, med spennende importøl.

-Det blir garantert mye godt øl å få smake på. Hvert bryggeri stiller jo på en måte med sin egen «bar». Og ettersom det i mange tilfeller er bryggerne selv som kommer, blir det mulig å møte folk med kunnskap og lidenskap, poengterer arrangøren.

Tommy Holen Helland lover et bredt utvalg av spennende øl fra både trønderske og nasjonale håndverksbryggerier under Byhaven ølfestival. Foto: UD

-Vi kan også friste med et lite utvalg av cider. Og for publikum som ikke liker de tradisjonelle øltypene, kan vi love at det er mye å utforske innen fruktøl og surøl. Midtpunktet Bryggeri byr bl.a. på alkoholisert (på malt) iste med mye frukt. Og Hindrum gårdsysteri er på plass med et bredt utvalg av prisbelønte oster, flere av dem med innslag av øl, sier Tommy Holen Helland.

En trubadur vil også være på plass, for å underholde publikum i tre økter i løpet av kvelden.