Gaia Gruppen overtar historisk Oslo-restaurant

Vin- og brennevinsimportøren Gaia Group Holding skal nå prøve seg som restaurantdrivere. Gaia har inngått avtale med eierne av Bakkekroen på Smestad i Oslo om overtakelse av virksomheten der. De nye eiernes intensjon er at Bakkekroen skal drives etter samme «oppskrift», med samme stab og etter samme gode, tradisjonsrike og historiske fokus som ved overtakelsen.

Av Ulf Dalheim, publisert 21. november 2023

Bakkekroen Restaurant i Sørkedalsveien 81 på Smestad er både en historisk virksomhet og en av Oslos mest tradisjonsrike serveringssteder. Husets historie går tilbake til 1934, da bygningen, tegnet av Peter Daniel Hofflund i funksjonalistisk stil, ble åpnet. Restauranten har gjennom årenes løp hatt flere eiere, og ble etter en stengeperiode sist gjenåpnet i januar 2023 med nye eiere.

Restauranten var da pusset opp i samarbeid med Melby Arkitekter i en pen og moderne stil med klare linjer som peker mot stedets opprinnelige arkitektur og interiør.

Er blitt en egen restaurantdestinasjon

I en pressemelding fra Gaia Gruppen heter det at siden gjenåpningen har Bakkekroen etablert seg som et populært nabolagssted, med solid forankring i et unikt lokalt engasjement, samtidig som det har lyktes å bli en egen restaurantdestinasjon i Oslo. Stedets dyktige stab har hatt stort fokus på gjestebehandling, respekt for lokalenes «ånd», og et godt kjøkken med en unik og tradisjonsrik meny, ispedd stemningsskapende kvelder med BakkeJazz og andre kulturelle bidrag.

Personene bak Gaia Group Holding har lang erfaring fra virksomhet i flere bransjer, inkludert serveringsbransjen, finans og ikke minst vinimport-bransjen. Sikkerhet i et godt økonomisk
rammeverk og solid bransjekunnskap gir et solid og nødvendig fundament for å sikre kontinuitet for kunder, ansatte og leverandører, heter det i pressemeldingen.

Inviterer til musikk- og vinkveld 22. november

-Vi er glade for muligheten til å drive dette flotte stedet videre. Vi ser fram til å levere et unikt produkt til Bakkekroens gjester, bygge videre på det solide lokale engasjementet og sikre fortsatt drift av Bakkekroen Restaurant i sine historiske lokaler på Smestad. Sammen med staben vil vi søke å sikre kontinuitet for et av Oslos mest tradisjonelle serveringssteder med nær 90 års drift i samme lokaler, og sammen skape en kvalitetssterk og unik destinasjon for Oslos mat- og vininteresserte befolkning, skriver daglig leder Knut Aanonsen i Gaia Group Holding.

Gaia Group Holding overtok driftsansvaret for Bakkekroen fra 15.11.2023 og har allerede annonsert sitt første arrangement der. Det blir et musikalsk og vinøst juleshow, “O vin med din glede”, onsdag 22. november med musikk og vin presentert av musikeren Knut Bjørnar Asphol, kjent under artistnavnet Knut og med flere albumutgivelser bak seg. Han er også utdannet sommelier og skriver om vin i Romerikes Blad. I dette musikk og vin-showet har han med seg musikeren Tommine Mikkeline Eide.