Gjenåpner i oktober med meksikansk vri

Mandag la NordØst Food & Cocktails på Solsiden i Trondheim ut melding på sin Facebook-side om at de ikke ville åpne igjen før til høsten, og da med nytt konsept. Nå kan VinPuls avsløre at Graffi-gründer Heidi Gjerdrum er kommet inn på eiersiden sammen med Gustav Witzøe, og at restauranten gjenåpner i oktober med meksikansk fokus.

Av Ulf Dalheim, publisert 18. juni 2020

-Da jeg på nyåret gikk ut av Graffi etter 13 år, ble jeg kontaktet av styret for NordØst med spørsmål om jeg ville ta på meg å evaluere driften, se hva som funket og hva som ikke funket, rett og slett se etter forbedringer. Jeg startet litt med det før koronapandemien førte til stengning, og så har vi nå kommet frem til at vi bygger om og endrer så mye at vi trenger tiden frem til oktober før restauranten kan gjenåpne. Da er jeg med på eiersiden, forteller Heidi Gjerdrum.

Fra Ricks og Metz via Kontoret, Vista, Vega og Graffi

Heidi Gjerdrum har 23 års erfaring fra forskjellige konsepter i utebransjen i Trondheim. Nå går hun inn på eiersiden sammen med Gustav Witzøe i tidligere NordØst, som gjenåpner med meksikanske vibber i oktober. Foto: UD

Hun kom til Trondheim primært for å studere, men havnet som mange andre studenter ut i deltidsjobb og har gjennom 23 år i utebransjen opparbeidet seg solid erfaring.

Det hele startet med at hun sommeren 1997 som student fikk ansvaret for uteserveringen på Ricks i Nordre, deretter ble hun med på Metz i Frimurerlogen, et bar- og klubbkonsept som ikke holdt særlig lenge før det gikk konkurs. Da tenkte hun seriøst på å begynne å studere igjen, men så ringte Aleksander Skjefte fra Kontoret Bar og Spiseri, og dermed var Heidi plutselig blitt barsjef der.

Så ble hun med på eiersiden i nattklubben Vista i Carl Johans gate, deretter ble det Graffi Grill & Bar og nattklubben Vega i Thomas Angells gate med de samme kompanjongene, Roger Stokbakken og Knut Westrum Nielsen. Senere igjen åpnet de Graffi på Solsiden, flyttet Graffi i Thomas Angells gate til gamle Carl Johan-lokalene i Nordre gate. Og så kom første Graffi-etablering utenfor Trondheim, i Tromsø. Hele denne reisen varte i 16 år, 13 av dem med Graffi Grill & Bar. Hun var også medeier i Rot Vin & Brød i Adressahuset.

Var klar for noe nytt

Opprydningen er i full gang i NordØst-lokalene på Solsiden før ombyggingen starter. I oktober er Heidi Gjerdrum og teamet klar for gjenåpning under nytt navn. Foto: UD

-Vi var litt uenige om veien videre, så ved nyttår valgte jeg å bli kjøpt ut av Graffi. Følte at jeg hadde gjort mitt der, og at jeg var klar for noe nytt. Det føles helt rett nå, sier Heidi.

Og noe nytt blir det faktisk når NordØst gjenåpner under nytt navn i restaurantrekka på Solsiden. For VinPuls røper Heidi Gjerdum hva man jobber mot:

-Konseptet blir meksikansk-basert, men mer mot den kaliforniske stilen. Mer grønt, mer friskt, ja til og med mer avokado enn man bruker i Mexico. Mye vegetar og fisk i tillegg til kjøttet. Men det blir tacos! Vi skal oppdra trønderne til å se at tacos kan være mye mer enn det de spiser hjemme på fredagene. Vi fortsetter med bærekraftig fokus og friske, lokale råvarer. Rene produkter, rene smaker, sier Heidi.

Bygger om fullstendig

Akkurat nå holder alle ansatte på å tømme lokalene før ombyggingen starter. Da løfter man taket i 1.etasjen, flytter bar og vegger, endrer trappene, kort sagt sørger for et større og mer åpnere lokale. Det blir endringer både inne og ute. Til neste sommer kan det også komme ny uteservering på enden mot Una.

Kjøkkensjef June Sasithon Thongphueng, med erfaring fra kokkelandslaget, fortsetter, og man har skaffet seg et ett godt nettverk av folk som kan den meksikansk/kaliforniske matkulturen.

-Vi har Norges beste bartender i Malin Stavsøien, så det vil på drikkesiden bli et naturlig fokus på cocktails, som bare øker og øker i popularitet. Vi har allerede en bra vinkjeller som også skal vedlikeholdes. Øl vil det også være naturlig å ha godt utvalg av. Og slik det ser ut nå fortsetter også alle de flinke folkene som har jobbet ved NordØst den siste tiden, sier Heidi.

Hårfin balanse mellom folkelig og fint

Heidi Gjerdrum mener at NordØst falt litt mellom to stoler etter at Britannia hotel åpnet. De var ikke helt fine dining, men likevel ble det av mange oppfattet som det.

-Balansen er hårfin, men jeg vil at vi skal bli litt mer folkelig, litt mer «chilled and relaxed». Men samtidig også mer rocka enn det NordØst var. Noe høyere volum, kanskje, men samtidig kult. Vi har ikke funnet noe nytt navn ennå, men NordØst-navnet forsvinner, røper Heidi.

Hun og Salmar-arving Gustav Witzøe skal ha 50/50 prosent eierandel. Når lokalene er ferdig ombygd, vil det være plass til 200 sitteplasser inne og 100 ute, med mulighet for utvidelse ute neste år.