Drøye tre uker etter at mesteparten av utelivet gikk i dvale pga av Covid-19 pandemien, «gjenåpner» flere av Trondheims restauranter med take away-tilbud. Suksessen til To Rom og Kjøkken sist lørdag, der Roar Hildonen & Co fikk 400 bestillinger, har inspirert flere andre til å gjøre noe tilsvarende.
Kommende helg kan du derfor få levert restaurantmat hjem til deg på fredag og/eller lørdag fra kjente restaurantkjøkken som Robust Bistro, Spontan Vinbar, Restaurant Atelier, E.C. Dahls Pub og Kjøkken, Sellanraa og To Rom og Kjøkken, som naturlig nok følger opp åpningssuksessen fra sist lørdag.
På menyene står fristende retter som livèchekylling, helstekt ytrefilet, sjøkreps, confiterte andevinger, kalv entrecote, short ribs, og langtidsbresert svinenakke.
Dagens middag eller påskepakke
I tillegg kan du få dagens middag hver dag fra Hegstad & Blakstad, og over helgen kan du bestille en spennende og innholdsrik påskepakke fra Bula Neobistro. Som de selv oppfordrer til på sin Facebook-side: “Support your local Bule!”
Sellanraa skriver at de vil la overskuddet fra fredagens leveringer gå til studentene som har ekstrajobb ved restauranten. De er nemlig uten jobb og inntekter nå som det meste er corona-stengt.
Her er en oversikt VinPuls har laget over middagstilbud vi har funnet på de forskjellige restaurantenes Facebook-sider:
Hegstad & Blakstad
Cateringfirmaet Hegstad & Blakstad, som drifter flere kantiner i Trondheim, i tillegg til at de er på eiersiden til Røst Teaterbistro og Spontan Vinbar, tilbyr en daglig middagsrett som enten kan leveres hjemme hos deg eller hentes i Gabels gate 9. Prisen er 125 kroner for hovedrett samt 40 kroner for dessert. Hjemkjøring koster 50 kroner.
Dette er Hegstad & Blakstads meny for uke 14.
Tirsdag 31. mars: Gul curry med revet svinenakke, krydret squash og ris. Dessert: Minipavlova, vaniljekrem og jordbærkompott.
Onsdag 1. april: Hjemmelagde kjøttkaker i brunsaus med tyttebær, råstekte poteter og flatbrød. Dessert: Mørk sjokoladebrownie med salte valnøtter.
Torsdag 2. april: Grov fiskeburger med hjemmelaget burgerbrød, karamellisert løk, frisk salat, aioli og ovnsbakte poteter. Dessert: Muffins med eple og kanel.
Fredag 3. april: Bakt Livèchekylling, ratatouille, pastasalat og urtemajones. Dessert: Pannacotta med jordbærsaus og havrecrumble.
Lørdag 4. april: Helstekt ytrefilet av okse (180 gr.), peppersaus, saltbakt potet, ovnsbakt pastinakk med brunet smør og rødbetchips. Dessert: Hvit sjokolademousse, appelsinsirup og sjokoladeknekk.
Priser: Dagens middag: Mandag – fredag: 125,-. Lørdag: 200,-. Dagens dessert: 40,-. Hjemmebakt brød: 45,-. Påskekaffe, 250 gram: 150,-. Levering på døra: 50,-. Barn under 12 år 1/2 pris. Bestill via post@hegstadblakstad.no eller tlf. 93269009 før kl. 23.00 dagen i forveien. Maten kan du få levert hjemme, eller hente selv i Abels Gate 9 mellom kl. 12.00 og 15.00. Betaling skjer til Vipps 122560.
Spontan Vinbar
Oskar og crewet på Spontan i Jomfrugata frir til alle som f.eks. savner deres kyllingleverkrem i livet sitt. Eller sjøkreps? Spontan, sånn generelt? Derfor leverer de fra og med fredag sin helgepakke – som består av store deler av den populære snacksmenyen.
Nå første helg består menyen av: Sjøkreps med ristet bokhvete og estragon-emulsjon, kyllingleverkrem med tyttebær og flatbrød, rognkjeksrogn med rømme og nanbrød og confiterte andevinger.
Serveringene er på samme størrelse som de pleier å være på Spontan-menyen, så en pakke vil være et fullverdig måltid. Pakken leveres med instrukser om tilberedning (sjøkreps) og oppvarming (andevinger) fra kjøkkensjefen på Spontan, Fredrik Engen.
Prisen for pakken vil være 495,- pr. person, med mulighet for tillegg:
Ost – velg mellom Comté og Munkeby – kr. 140,-/100g. 80 gram løyrom i stedet for 80 gram rognkjeksrogn – kr. 350,-.
Du kan enten hente pakken din på Spontan eller få det hele levert på døra til en kostnad av kr. 89,- (levering er kun tilgjengelig innenfor en 15 minutter radius fra Midtbyen). Fredag hentes pakken mellom kl. 16.00-18.00, eller pakken leveres mellom klokka 16.00-19.00. Lørdag hentes pakken mellom 12.00-14.00, pakken leveres mellom klokka 12.00-16.00. Bestilling må være inne før klokka 14.00 fredag, og klokka 10.00 lørdag.
Betaling: Man shopper enkelt gjennom Spontans butikk i Vipps: søk på Spontan Vinbar (nr. 600988), legg ved alt du ønsker i handlekurven din, og legg ved kommentar om hvilken dag du ønsker å hente/få levert til hvilken adresse (tillegg på 89 kr). Oppgi telefonnummer hvis du ønsker å få det levert! Spørsmål? Ta kontakt på post@spontanvinbar.no
Bula Neobistro
Bula i Prinsens gate tilbyr over helgen det Renée Fagerhøi & Co beskriver som «digg take away påskepakke» fra Bula. Påskepakken inneholder 2× middager og 2× søtt + bulabrød + nystekte lunsjfiskekaker for to personer til kr.780,00. På menyen står porkburger, pork patty, brioche buns, indisk daahl, Bula-brød, nystekte fiskekaker, påske petit four og marmorkake.
Send din bestilling til post@bulabistro.no og bestill innen lørdag 4. april kl.23.00. Hentes mandag 6. eller tirsdag 7.april mellom kl.14.00-17.00 på Bula. Er du i karantene, ta kontakt for levering. Support your local Bule!
Restaurant Atelier
Også Restaurant Atelier i Thomas Angells gate leverer påskepakke med utlevering før kl. 16.00 onsdag 8.april.
Her er menyen:
Pierogi med lammekjøtt og Caesar-dressing med urter. Serveres med syltet løk & løk-jam. 10 stk for 265 kroner.
Surdeigssuppe (Zurek) med shitakepølse, egg, sopp & potet. 0,5 Liter – 150 kroner (holder til ca. 2 porsjoner).
Bakt svinenakke med svisker, serveres med brun saus. 350 kroner pr. kilo.
Aspik med svinekjøtt, erter og gulrot. 70 kroner per stk (porsjonsstørrelse).
Surdeigsbrød 55 kroner per kilo.
Diverse tilbehør (100 ml):
Remulade – 40 kr
Kreolsk Mayo – 40 kr
Smør med Urter og Hvitløk – 40 kr
Hummus – 45 kr
Kaker:
Brownie Cheesecake med bringebær – 55 kr stk.
Mazurek (med nøtter og toffee) – 65 kr stk
Bestillinger sendes på e-post (post@restaurantatelier.no) senest søndag 5.april kl. 18:00.
Betaling via Vipps (nr. 599699). Bestillingene kan da hentes i Thomas Angellsgate 10 B før kl. 16:00 på onsdag 8. April. Utkjøring etter avtale.
Robust Bistro
Robust Bistro i Søndre gate har hatt en ekstremt vanskelig start etter at Ronny Myren i januar gjorde comeback på restaurantfronten i Trondheim. Først måtte de holde stengt i ukesvis pga manglende bevillinger, og når disse endelig var på plass kom altså corona-viruset og stengte restauranten på nytt.
Blant de mange som synes synd på Ronny og Robust er den kjente kokken Inge Johnsen ved Lian Restaurant. På sin Facebook-side oppfordrer han alle som kan om å støtte den nyetablerte restauranten: «Støtt Robuste Ronny! Det har vært en krevende start for Ronny R Myren med restauranten Robust. Gi han den støtten han trenger med å bestille mat fra Robust. Oppfordrer til å dele, slik at Robust får masse å gjøre», skriver Inge Johnsen.
Robust Bistro kjører take away både fredag, lørdag og søndag helgen 3.-5.april. Menyen fredag er: Kalv Entrecote med fløtesaus, ravioli med sopp, jordskokkrem, bakt selleri. Pris kr. 250,-.
Lørdag 4.april: Short ribs, soppaus, saltbakte poteter, rosenkål, kr. 250,-.
Søndag 5. april: Småsteik (kjøtt i mørket) med grønnsaker, persillepoteter, kr. 250,-.
Som en ekstra rett selger Robust Bistro også vårruller med kylling (kr 150, -pr pakke på 10 stk). Disse må stekes i frityr, air fryer eller stekepanne med olje.
Bestillingen er åpen fra i dag og frem til søndag kl 14.00 , hentetid 15.00-19.00 hver dag. Porsjonspakker med rikelig med mat, og du kan bestille fra en porsjon til hvor mange du ønsker. Betaling/bestilling gjøres på Vipps. Gå inn på Vipps – Send – Robust Bistro – velg antall og dag – Handlekurv – Angi tidspunkt for ønsket henting i kommentarer. All henting gjelder fredag til søndag kl. 15.00-19.00 – betal – hent ved valgt tidspunkt. NB: gjerne skriv på beskjed om allergier.
Robust Bistro har også fire bord tilgjengelig for drop-in i restauranten for å spise dagens rett. De tar naturligvis hensyn til god avstand mellom bordene. Her er det ingen bordbestilling.
To Rom og Kjøkken
Den populære restauranten i Carl Johans gate følger opp forrige lørdags store suksess og utvider til ta med hjem både fredag 3.april og lørdag 4.april mellom 15-18.00. Til helgen lager kokkene ved To Rom og Kjøkken langtidsbresert svinenakke med gulrot, grønnkål, sopp, bakt småpotet og sennep- og honningsjy.
Du kan komme og hente og ta med hjem, på jobb eller overraske naboen eller bestemor med deilig middag. Denne helgen tilbyr restauranten også hjem-kjøring innenfor ca 20 minutter, og transporten kjører fra Carl Johans gate kl. 1800 (kr 69,-).
Maten lages som porsjonspakker, og du kan bestille kun en eller så mange du ønsker til kr 199,- per porsjon. Bestillingen er åpen frem til torsdag kl. 2400. Slik gjør du: Gå inn på Vipps – Send – To Rom og Kjøkken – velg antall – (ikke bry deg om hentetidspunkt, all henting er fredag eller lørdag kl. 15.00-18.00) – betal – hent – nyt! Dersom du har et stykke å kjøre, er det lurt å ha med en termobag.
Som en tilleggsservice tilbyr Roar Hildonen tips på drikke som passer til. Send da en sms til 91310000.
Sellanraa
Sellanraa i den tidligere brannstasjonen i Søndre gate tilbyr både middag og helgefrokosten! Til helga lager kokkene der soppbuljong med konfitert østerssopp fra Verdal og melboller, med Emmerbrød og smør fra Fannrem. De pakker også med hjemmelagd naturbrus og canelés til dessert. I tillegg kan du bestille en frokostpakke med yoghurt og oster fra Grindal, musli, eple- og solbærsyltetøy og Fannremssmør.
På bestilling kan du også få med Pala-kaffe: Mahembe, Rwanda kr. 170,-. Gitesi, Rwanda kr. 170,-. Floremilda, Peru kr. 150,-.
Hele pakken, uten kaffeposen koster 300 kr/pers eller 500 kr/pers med frokost og Sellanraa pakker til minimum to i hver pose. Om du er alene har du altså flere middager! Send bestilling på epost: post@sellanraabar.no og legg ved fullt navn, nummer og adresse om du vil ha det levert gratis på døra. Vi kjører ut fredag kveld, men det kan også hentes hos Sellanraa fra kl. 14.00-16.00 på fredag eller fra kl. 12.00-14.00 på lørdag.
Flere av vertskapet du til vanlig møter på Sellanraa er studenter, og eierne setter veldig stor pris på jobben de gjør. Nå som stedet er stengt mister de ekstrainntekten sin og mange får heller ikke dagpenger fra NAV. Sellanraa ønsker derfor å gi overskuddet fra fredagens matutlevering til sine studenter!
E.C. Dahls Pub og Kjøkken
Har også “Ta med hjem”-tilbud fredag 3. og lørdag 4.april, med utlevering mellom kl 15.00-18.00. Denne helgen tilbyr de andelårsconfit med rotgrønnsaker, sautert sopp, urtesjy og småpoteter. Det er porsjonspakker, og du kan bestille bare en, eller så mange du ønsker, kr 215,- per porsjon. Bestillingen er åpen frem til lørdag kl. 12.00.
Slik gjør du: Gå inn på Vipps – Send – E.C.Dahls Pub og Kjøkken (eller nr 601269) – velg antall – (ikke bry deg om hentetidspunkt, all henting er fredag eller lørdag kl. 15.00-18.00) – betal – hent – nyt!
Dersom du har et stykke å kjøre, er det lurt å ha med en termobag.
NB – Alexander Skjefte kan gi deg tips på drikke som passer til. Send sms til 926 56 800.