Grano får restaurantdel

Trondheims heteste pizza-favoritt, Grano i Søndre gate 25, utvider lokalene og åpner etter påske egen restaurantdel med plass til 40-50 personer. Da blir det mulighet for pizzaelskere å sitte ned og nyte pizza og andre italienske spesialiteter med et glass vin eller øl til.

Grano startet som et rent take away-pizzasted for ett år siden, men har etter hvert fått så mange besøkende som også vil spise pizza, annet bakverk og spekemat på stedet, at de har satt inn en del høye stoler langs vinduene. I lunsjtiden kan det være kø og ventetid for å få plass der.

Men nå skal det altså bli mulig for mange flere å kunne sette seg ned i lokalene, for Grano-gründerne har overtatt nabolokalene hvor det er full oppussing på gang. Målet er å kunne åpne det som blir en egen restaurantdel med 40-50 sitteplasser like etter påske.

Har søkt om skjenkebevilling

-Mange har spurt om muligheten for et glass vin eller øl når de har spist pizza her. Nå skal det bli en mulighet til det. Søknad om skjenkebevilling er allerede sendt inn til Trondheim kommune, men endelig tildeling av en slik bevilling får vi ikke før lokalene er ferdigbygd, sier Giuseppe Santoro, en av fire partnere som står bak Grano Trondheim.

Med restaurantdelen åpnet kan de tilby kundene sine båe mer komfort og mer service. Santoro sier at Grano har utviklet seg fra å være et rent take away-tilbud, og at det å gjøre om til restaurant var en naturlig utvikling.

Giuseppe Santoro er en av fire gründere som for ett år siden startet Grano Trondheim som take away pizzasted. Nå utvider de også med restaurantlokale i tilknytning til lokalene i Søndre gae 25. Foto: UD

-Konseptet vil være det samme som før, autentisk italiensk pizza og italienske brød- og spekematspesialiteter. Men det vil være naturlig å utvide menyen noe når vi nå øker arealet og endrer utseendet innvendig. Vi har noen ideer på hva vi skal komme med av tilbud, sier Giuseppe Santoro.

-Som italiener har du sikkert en klar anbefaling om hva nordmenn bør drikke av vin til ekte italiensk pizza?

-Det avhenger naturligvis litt av hva slags pizzavariant du har bestilt, men generelt vil jeg si at hvitvin passer veldig godt til masse pizzatyper. Dessuten fungerer det utmerket med vin med bobler, altså musserende, svarer Giuseppe som selv kommer fra Calabria langt syd i Italia.

Hjemmefra var han vant til at det var egenlaget, lokal vin som ble servert til maten. Da han kom til Norge var han overrasket over at folk visste så mye om italiensk vin, og over å finne vin fra Italia her som han ikke hadde hørt om hjemme. Vinene som kommer i vinliste på Grano blir naturligvis italienske, det samme vil gjelde ølmenyen.

-Dere har lyktes godt med pizzakonseptet dere startet med. Ute på byen er det mange som hevder at Grano lager den beste pizzaen i Trondheim?

-Vi satset fra dag en på at alt vi skulle gjøre og servere måtte være skikkelig autentisk italiensk. Ikke alle skjønte hva vi sto for helt i begynnelsen, men det endret seg raskt. Nå har vi masse faste kunder som kommer innom og bare sier «Surprise, me». De overlater til oss å komponere pizzaen de skal spise. Det synes vi er veldig hyggelig, da stoler de på oss, sier Giuseppe Santoro ved Grano Trondheim.