Han er Britannias nye restaurantdirektør

Trønderen Espen Teigseth (41) er ansatt som ny restaurantdirektør ved Britannia hotel. Han overtar etter Ida Elisabeth Dønheim som flytter til USA og går tilbake til jobb i det norskeeide luksusyacht-rederiet Sea Dream, som har hovedkontor i Miami. Teigseth er på plass i sin nye jobb fra 1. september.

Av Ulf Dalheim, publisert 28.juni 2021

Som restaurantdirektør vil Teigseth få overordnet ansvar for restaurant- og barkonseptene ved Britannia, som Speilsalen, Palmehaven, Britannia Brasserie, Jonathan og Vinbaren.

-Jeg er stolt, ydmyk, takknemlig og litt redd, sier Teigseth til Nidaros som først meldte om ansettelsen av den nye restaurantdirektøren ved Trondheims 5-stjerners hotellstolthet.

For Teigseth er det som å komme “hjem” igjen. Han begynte nemlig ved Britannia i 1997, og startet året etter som servitørlærling ved hotellet.Etterpå gikk det «slag i slag». De neste tolv årene jobbet han blant annet som servitør, baransvarlig og hovmester ved Britannia.

-Da fikk jeg være med på det meste av servering for kongelige, norske og internasjonale kjendiser. I 2012 gikk jeg ut fra hotellet med tungt hjerte. Det var en urolig periode for hotellet, med en del utskiftninger, forteller han til Nidaros.

De senere årene har Teigseth ifølge Nidaros vært på en rundtur innom flere ulike hoteller, og fått tillit i lederstillinger. Han var også tilbake på Britannia høsten 2013 til sommeren 2014 som serviceansvarlig for mat og drikke. Siden februar 2019 har han vært Food & Beverage Manager ved Scandic Nidelven.