Hedret for sin innsats

Trøndelags (og Norges?) mest iherdige når det kommer til rekrutteringsarbeid til kokke- og servitøryrket, og en ildsjel i arbeidet med å fremme lokale råvarer, er i dag hedret av Norske Kokkers Landsforening (NKL). Sjelden har det vært en mer fortjent vinner av Norske Kokkers Landsforenings høyeste utmerkelse, André Enghs Gullnål, enn Geir Rune Larsen, lærer ved Strinda videregående skole.

Av Ulf Dalheim, publisert 19. mars 2021

Norske Kokkers Landsforenings høyeste utmerkelse, André Enghs Gullnål, ble tildelt Geir Rune Larsen NKLs landsmøte lørdag 19.mars.

I sin begrunnelse skriver NKLs jury følgende: «Vår forening er avhengig av ildsjeler. Avhengig av personer som dag etter dag og år etter år gjør det lille ekstra for å skape positive og engasjerende øyeblikk.

André Enghs Gullnål er vår forenings aller høyeste utmerkelse. Det er en ære å få overrekke denne til en person som virkelig kan regnes som en ildsjel og framsnakker av kokkefaget og yrkesfagene. Navnet er blitt kjent i bransjen og vedkommende har hele veien vært opptatt av kunnskap. Både å innhente kunnskap, og også dele den videre, gjerne i faglige nettverk som bidrar til kompetanseheving og målrettet utnyttelse av ressurser.»

Geir Rune Larsen med sitt fortjente hedersbevis, André Enghs gullnål. Foto: NKL

Geir Rune Larsen har vært medlem av sin lokale NKL-forening i Trondheim siden 1989, og han har mottatt både Cordon Bleu, 25-årsnål og æresmedlemskap. Hans arbeide for å fremme lokale råvarer har vært viktig i en region som i dag regnes som en av landets aller mest spennende på matsiden. Regionen ble i 2011 verdens første region med eget matmanifest.

Og NKL-begrunnelsen fortsetter: «Listen over arbeid og engasjement hos Geir Rune Larsen er enorm, og innsatsen han gjør i dag er nok kanskje viktigere enn noen gang. Vi snakker om en person som virkelig brenner for rekruttering, og han er pådriver og opphavsmann til flere av våre mest effektfulle rekrutteringsprosjekter. Hans evne til å skape attraktive og spennende miljøer i restaurant- og matfag er unik og noen av de mest kjente aktivitetene er «Vi dekker til fest» og «Ung restaurant».