Her Polets nye kategorisjefer

Vinmonopolet har ansatt Matteo Scarpellino  og Trond Erling Pettersen som nye kategorisjefer. De skal arbeide sidestilt i team med dagens produktsjefer for vin.

De to stillingene er nyopprettet, og vil innebære sortimentsutvikling, analyse og strategiske planer for Vinmonopolets arbeid med svakvin og sterkvin i årene framover.

Fra Vinum og Vinmonopolet

Matteo Scarpellino (39 år) kommer fra stillingen som daglig leder i grossistselskapet Vinum. Matteo er opprinnelig italiensk, men har bodd i Norge de siste 15 årene. Han tiltrer stillingen i slutten av mai 2019.

Trond Erling Pettersen (36) kommer fra stillingen som varefaglig rådgiver i Vinmonopolet. Trond Erling begynte i den nye stillingen 1. mars, og vil fremdeles ha ansvaret for kontakten med vinpressen.

Lett og lyst – Rødt og mørkt

I løpet av 2019 deles Vinmonopolets butikker i to etterspørselsprofiler, med arbeidstitlene «lyst og lett» og «rødt og mørkt».  De to kategorisjefene vil ha hovedansvar for henholdsvis kategorien lyst og lett (hvitvin, musserende vin, rosévin m.m.) og rødt og mørkt (rødvin, sterkvin m.m.).

Ifølge en pressemelding skal de to nye medarbeiderne bidra til at Vinmonopolets produktlanseringer treffer kundene enda bedre i fremtiden. De skal gi sortimentsarbeidet til Vinmonopolet større helhet og bedre overblikk over trender og tall på kategorinivå.

I tillegg vil de to kategorisjefene arbeide i et forsterket sortimentsteam sammen med sortimentsanalytiker og produktsjefene, som vil jobbe på samme måte som i dag, med ansvaret for sortimentsutvikling i form av spesifikasjoner fra «sine» land og områder.