Her spiser du en av de beste hotellfrokostene i Norge

Du har fortsatt størst garanti for å kunne nyte en topp hotellfrokost om du er på reise i Trøndelag i forhold til resten av Norge. Blant 12 nominerte hoteller i kåringen Norges beste hotellfrokost” (Twinings Best Breakfast 2023) er tre hoteller i Trondheim og ett på Frøya med i innspurten. Oslo har tre mulige finalister, Tromsø to, Bergen kun en og Stavanger ingen. Mest imponerende er kandidaturet til Frøya Hotel.

Av Ulf Dalheim, publisert 5. oktober 2023

Årets vinnere av kåringen “Norges beste frokost” blir kunngjort under en seanse på Gimle Kino i Oslo 2. november. Men nå er det kjent hvem som er med i sluttspurten i de to kategoriene det konkurreres i; kjedehoteller og frittstående hoteller.

Britannia Hotel og Frøya Hotell er blant fem nominerte i kategorien frittstående, mens Scandic Nidelven og Clarion Hotell & Congress på Brattøra i Trondheim er blant syv nominerte i kategorien kjedehoteller.

Frem til den endelige kåringen 2. november skal hotellene finsiktes ytterligere, og fem og syv kandidater skal bli til tre finalister i hver av de to kategoriene.

Dette er de nominerte finalekandidatene:

Hotell Frøya imponerer igjen med sitt frokosttilbud og er blant kandidatene som er nominert i finaleheatet for Norges beste frokost.

Frittstående hotell:

Hotel Union Øye,
Britannia Hotel, Trondheim
Hotell Frøya, Frøya
Amerikalinjen, Oslo
Sommerro, Oslo

Kjedehotell:

Hotel Norge By Scandic, Bergen
Scandic Nidelven, Trondheim
Clarion Hotel & Congress, Trondheim
Thon Hotel Lofoten, Lofoten
Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo
Scandic Ishavshotel , Tromsø
Radisson Blu Hotel Tromsø, Tromsø

Norge er delt opp i seks distrikt i denne konkurransen som i år arrangeres for 17. gang. Tidligere er det kåret fylkesvinnere, nå sluttlisten for hele Norge gjort klar. Scandic Nidelven i Trondheim er den soleklare “kongen” blant hotellene som er nominert videre også i år, ettersom hotellet har stukket av med seieren i nesten samtlige av de foregående årene, hele 14 av 16 ganger!

Mer enn 400 hoteller har vært vurdert før utvelgelsen er gjort i år. I følge en pressemelding fra arrangørene, Twinings og Haugen Gruppen, registrerer man et skyhøyt nivå blant de aller beste hotellene, og man ser også en spennende utvikling der stadig flere tilbyr a la carte-servering i tillegg til den tradisjonelle frokostbuffeten.