Hilde henter inn partner til Rive Gauche

Sjef og innehaver Hilde Aanensen ved den franske bistroen Rive Gauche ved Den Gamle Bybro i Trondheim henter inn en solid bransjeveteran for å styrke teamet og heve standarden ved restauranten ytterligere. Carlos Camilo Alvheim kommer fra stillingen som Food & Beverage Manager ved Park Hotell Vossevangen og er alt på plass som co-restaurantsjef og skal fremover jobbe tett sammen med, og avlaste, Hilde.  Alvheim har bakgrunn fra bl.a. Britannia hotel samt studie- og jobbopphold i Stockholm og Toronto.

Av Ulf Dalheim, publisert 18. april 2024

Etter å ha lost skuta godt gjennom krevende farvann, med oppstart midt under koronapandemien, startet året 2024 på beste vis for Hilde Aanensen og teamet ved Rive Gauche, med en ren 6’er fra Adresseavisens restaurantanmeldere Smakspolitiet. Også VinPuls triller terningen til 6 etter sine siste besøk der.

Men i stedet for å hvile på laurbærene, har Hilde valgt å se på hvordan hun kan løfte hele innholdet ved restaurantopplevelsen som Rive Gauche ønsker å by gjestene sine på ytterligere noen hakk opp. Har man som mål å være Trondheims absolutt franskeste og beste bistro, krever det stadig fokus på detaljene og at man hele tiden ser etter hvor man kan forbedre seg.

Kan også komme inn som medeier
Kjemien er god mellom Carlos Alvheim og Hilde Aanensen. Nå får gründer og hovedeier Hilde ved Rive Gauche en partner som kan avlaste henne som restaurantsjef. Sammen skal de jobbe for å løfte nivået ytterligere.
Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

-Jeg har lett etter en partner lenge. Og hadde nesten gitt opp å finne den riktige personen da jeg fikk kontakt med Carlos. Sammen skal vi nå skru til, finne ut av hvordan Rive Gauche skal bli enda bedre på det vi holder på med. Samtidig skal vi forske på nye ting. Carlos vil ikke bare dele restaurantsjef-rollen sammen med meg, jeg ønsker også at han skal komme inn på eiersiden, sier Hilde Aanensen som i dag eier 60 prosent av selskapet bak Rive Gauche. De resterende 40 prosent eies av medgründer Colin August Dahl som bl.a. driver Chez Colin i Oslo.

Carlos Alvheim er oppvokst i Molde og startet sin restaurantkarriere på Seilet hotel i hjembyen. Underveis, før han i 2019 ble hentet til Britannia og jobb som restaurantsjef i Palmehaven, var han ved Hotel Opera i Oslo og dessuten jobbet han på et prosjekt ved Scandic hotels hovdkontor i Stockholm. Studier ved Distriktshøyskolen i Molde og senere innen økonomi og administrasjon i Toronto har han også rukket.

Etter å ha avsluttet jobboppholdet på Britannia og deretter reist rundt i Asia i 6-7 måneder fra oktober 2022, kom han i fjor høst hjem til Norge til jobb som F&B Manager ved Park Hotel Vossevangen. Men nå er det igjen Trondheim som gjelder for Carlos.

Vil gi gjestene en enda bedre opplevelse

-Når Hilde Aanensen kommer på banen, takker du ikke nei. Jeg ser virkelig frem til å samarbeide med henne. Vi skal være likeverdige, dele på alt og støtte opp om hverandre, sier Carlos, mens Hilde nikker fornøyd.

-Han kommer hit til Rive Gauche med solid fartstid og masse erfaring innen bransjen. Jeg trenger en korrigering nå, har jo bare dundret på siden vi åpnet midt under koronapandemien. Nå skal vi løfte hverandre, finne på nye ting, gi gjestene, som er det aller viktigste for oss, en høyere opplevelse. Vi skal fremsto som et vassere serviceteam, påpeker Hilde.

Carlos Alvheim har mest erfaring innen hotell og bankett, men jobbet også med a la carte i Scandic-kjeden. Å være «fransk» blir imidlertid en ny opplevelse.

-Men jeg har elsket å spise maten de har servert her ved Rive Gauche, så det er en god begynnelse. Det blir kjempespennende og morsomt. Jeg gleder meg til å jobbe med folk som vil levere høyest mulig kvalitet på mat og service, sier Carlos Alvheim.

Nytt sjefsteam ved Rive Gauche. Hilde Aanensen og Carlos Alvheim skal dele på restaurantsjef-stillingen. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim