Hildonens Kyoto-drink som øl

Roar Hildonen der han trives godt, i vinkjelleren ved To Rom & Kjøkken. Foto fra Facebook

Utelivsveteranen Roar Hildonen imponerer stadig. Nå har han i samarbeid med E.C. Dahls bryggeri laget et øl som er inspirert av, og skal smake som, hans egenkomponerte suksessdrink Kyoto.

Ølet ble nylig lansert for ansatte og kunder i Ringnes i Oslo, og Hildonen skriver på sin egen Facebook-side at det var så likt hans egen Kyoto-drink at han ble blåst av banen.

Laget av Lindell & Co

Ølet er laget av bryggerimester Wolfgang Lindell og hans kolleger ved E.C. Dahls, og Roar skriver at han takker dem for at de aldri ga opp ideen om å skape et unikt øl med inspirasjon fra drinken Kyoto. En farverik og flott etikett på ølet er designet av av Sandra Blikås.

Bryggerimester Wolfgang Lindell og restauratør Roar Hildonen med det nye Kyoto-ølet. Foto: Anne Reisch

Inspirert av seiltur

For å få historien bak Kyoto-drinken, må vi gå 17 år tilbake i tid. En seiltur fra Sandefjord til Koster i Sverige med Øyvind Christensen og hans seilbåt Stormbird ble mer strabasiøs enn forventet, og da Roar & Co endelig fikk land under føttene igjen, fikk Roar for seg at han skulle komponere en drink som de kunne feire at de kom vellykket frem til Koster med. Dette ble første utgave av Kyoto, og den ble så god at Roar da han kom hjem bestemte seg for å prøve ut alle varianter av brennevin for å finne frem til den ultimate kominasjon. Slik oppsto Kyoto!

Gjør det gjerne igjen

Ingrediensene i drinken er: Gin, sitronjuice, sukkerlake, pasjonsfrukt, peppermynteblader og Farris. Navnet ble hentet fra den kjente Kyoto-avtalen.

Kyoto-ølet har fått etikett laget av designeren Sandra Blikås. Foto: Anne Reisch

“Å lage dette ølet var så gøy og smakfullt at jeg gjerne jobber sammen med dere igjen”, skriver Roar Hildonen i sin hilsen til E.C. Dahls-gjengen.