Jossa byr på viner fra Balkan

Viner fra Balkan, hva omfatter det? Hvilke druer dyrkes, og hvordan smaker vinene? Svaret før du om du stikker innom Jossa på Lilleby torsdag 24. november. Da kjører de i gang sitt nye vinsmaking-konsept “Druer på Jossa”. Og tema for den første smakingen er nettopp viner fra Balkan.

Av Ulf Dalheim, publisert 24. november 2022

Det er nyansatt sommelier på Credo, Joel Gomez, som er hjernen bak – og verten for – smakingen. Joel har erfaring fra blant annet Hisa Franko, en slovensk restaurant som fikk to Michelin-stjerner da guiden delte ut sine første stjerner for Slovenia i juni 2020.

Joel Gomez flyttet til Trondheim i august i år for å jobbe i Credo-teamet, og har nå tatt på seg ansvaret for å spre kunnskap om gode viner til gjester ved Jossa.

Første runde er altså torsdag 24.11 (kl. 18:00), og tema for morgendagens viner er Balkan.

Joel og Jossa har allerede satt tre datoer for nye runder med vinsmaking, og den neste smakingen blir 15.12, med tema jul.

19. januar kjører de på på med runde nummer tre, men her er ikke tema satt ennå.