Kolstad-samling om Tregården

Sterkere utelivskonstellasjon har du neppe sett: Fire stk restaurantfolk med etternavn Kolstad, og  med bakgrunn fra bl.a. Bryggen, Den Gode Nabo, Credo, Krambua, Renaa og Le Bistro, tar over driften av Tregården på Persaunet.

Brødrene Stein Morten, Trond og Steffen Kolstad har alle vært sentrale aktører i Trondheims restaurantverden siden Trond begynte på Royal Garden i 1985. Senere har han drevet sagnomsuste Bryggen og søsterrestaurantene Chablis, Sabor, Den gode Nabo og Asian Cooking. Nå skal han jobbe sammen med de to brødrene sine og sin eldste sønn Kristian når Tregården Restaurant på Persaunet gjenåpner under full Kolstad-ledelse i mai.

Tregården på Persaunet åpnet for 17 år siden, og har vært gjennom to konkurser før fire bla Kolstad nå tar over driften. Foto: UD

Var bare et tidsspørsmål

-Det var vel bare et tidsspørsmål før vi skulle gjøre noe sammen. Anledningen ble Tregården, sier eldstemann Stein Morten Kolstad som avslutter en periode på åtte år som daglig leder ved Krambua for å gå på som daglig leder for det nye Kolstad-prosjektet på Persaunet. Stein Morten har tidligere jobbet ved Den gode nabo samt drevet Dolly Dimple på Lillehammer i seks år.

Yngstebror Steffen Kolstad kommer nå fra restaurantsjefstilling på Le Bistro for å bli ansvarlig for selskapssiden av Tregården-konseptet. Han har etter avtjent læretid på Britannia bl.a. vært food & beverage manager ved Rica Kristiansund samt jobbet ved Bryggen, Mojo og Credo.

Trond Kolstad, den kanskje mest profilerte av de tre brødrene, etter sin lange virksomhet på Bakklandet, tar på seg kokkejakka igjen, men sier selv av han blir en slags altmuligmann på Tregården. Tronds sønn Kristian Kolstad blir kjøkkensjef ved Tregården, som beholder sitt navn også under de nye driverne.

Stein Morten (fra venstre), Kristian og Trond Kolstad tar over driften av Tregården sammen med bror og onkel Steffen Kolstad (ikke til stede), alle fire med solid erfaring fra restaurantbransjen både i Trondheim og ellers. Foto: UD

Yngstemann Kristian er ikke uten restauranterfaring han heller: “Jeg har vel gått med kokkelua på siden jeg var tre år», sier han om sin oppvekst i restaurantlokalet til Bryggen og Chablis på Bakklandet. Kristian hadde sin læretid på Britannia, og jobbet deretter på Feinschmecker i Oslo og for Renaa både i Trondheim og Stavanger. Han avtjente militærtjenesten som kokk på Kongeskipet, og har også vært kokk ved Norges Ambassade i London i ett år.

Lokaler på totalt 1000 kvm

Nå går de fire altså sammen om driften av Tregården, som gikk konkurs tidligere i år. Kolstad-klanen har inngått en leiekontrakt på 10+10 år med eierne av den tidligere befalskantinen på Persaunet. På totalt 1000 kvm har de både restaurantlokale og flere selskapslokaler som kan ta til sammen 350 mennesker. Et kjempestort, toppmoderne kjøkken sørger for at forholdene så absolutt ligger til rette for å skape et godt matsted.

-Det er et stort og tøft hus. Her har vi alle muligheter. Vi går inn i dette med stor entusiasme. Med vår passion, et godt konsept og en solid tilstedeværelse mener vi at alt ligger til rette for at Tregården kan bli et sted folk vil bruke. De 3-4 møtelokalene kan ta alt fra konfirmasjoner, fødselsdager, minnestunder, bryllup, seminarer og møter. Det er prosjektorer montert opp i alle rom. I det største lokalet kan vi dekke på til 120 personer, sier Trond Kolstad.

Åpner i løpet av mai

Stein Morten, Kristian og Trond Kolstad vil i mai ønske velkommen til nyåpning ved Tregården på Persaunet. Foto: UD

De nye driverne av Tregården har tatt over noen av bestillingene som lå inne da konkursen for de forrige driverne var et faktum i januar. Det betyr at planlagte konfirmasjoner i de tre første helgene av mai kan gjennomføres. Restaurantdelen, som nå bygges om og pusses opp, regner man vil være klar for åpning rundt 17.mai, kanskje ikke før uken etter nasjonaldagen. Den får lune farver og blir mer åpen enn slik den fremsto under de forrige driverne.

-Vi skal «kose» den opp, sier Trond Kolstad.

-Hvorfor velger dere å gjøre dette til en «familiegreie»?

-Vi har faktisk snakket lenge om at vi kanskje burde gjøre noe sammen, ettersom vi alle var i utelivsbransjen. Har også luktet litt på lokaler her og der, uten å finne det rette. Da vi hørte om Tregården tok vi noen telefoner oss imellom, dro opp og så på lokalet og bestemte oss kjapt. Dette går vi for!

-Ja, vi fikk en god magefølelse fra første stund. Brikkene falt liksom på plass umiddelbart, supplerer Stein Morten.

Skal skape troverdighet

Han sier det var nødvendig for dem alle å avslutte der de har vært, for å gå fullt og helt inn for Tregården.

-Vi skal skape troverdighet. Nøkkelen er vertskapsrollen vi skal utøve. En av oss vil alltid være her og ta imot gjestene. Vi må ha hovedfokus på dette, gå inn for det fullt og helt. Styrken vår er blant annet den rutinen vi sammen besitter. Vi vet det blir mye jobb, men vi gleder oss, understreker han.

Restaurantlokalet ved Tregården bygges om og pusses opp før åpningen, som vil finne sted rundt 17.mai. Foto: UD

Merkelig nok hadde ingen av de fire vært innom Tregården tidligere, selv om restauranten der har vært i drift i 17 år.

-Men folk vi har møtt som har hørt om dette prosjektet vårt har gitt oss veldig fin feedback. De sier at de synes dette er spennende. Vi har fått mye støtte. Så vi føler at det er skapt forventninger til det vi kommer med, sier de.

De har planer om å bruke hele huset aktivt. Restaurantverden vil være åpen hver dag.

Ekte, enkelt, ærlig

-Hva er konseptet for restauranten?

– Ærlig, ekte, tøft og enkelt. Et viktig innslag blir en stor gassgrill som skal sørge for at vi kan servere skikkelig kjøtt, barbeque, svineknoker, burgere eller kylling. Vi skal få til mye spennende rundt denne gassdrevne grillen, sier Trond Kolstad som selv drar til Frankrike i en uke for å perfeksjonere seg på nettopp denne grillen.

Yngstemann Kristian tror ikke det blir vanskelig å få slippe til med nye ideer til de tre fra generasjonen over ham. Tvert imot, de vet at de trenger innspill fra «ungdommen», mener han.

-Det er viktig å ha med den yngre generasjonen. Om ikke Kristian akkurat får frie tøyler, så skal han få komme med sine ideer og tanker, sier pappa Trond med et smil.

Gode smaker som skal treffe alle

Kristian sier at han vil skape et matmiljø for alle aldersgrupper på Tregården. Han omtaler matkonseptet som røft og rustikk, med gode smaker som skal treffe alle. Sammen med sin far og sine onkler henter han inn elementer fra alle verdensdeler, men først og fremst fra Frankrike, Tyskland og det sørlige Amerika.

-Det vi serverer i restauranten skal også gjenspeile seg i det vi tilbyr på selskapssiden. Høy kvalitet til fornuftige priser. Vi vil aldri kompromisse på kvalitet eller på vår stolthet for faget, sier Kolstad-klanen.