Konkurs for Amass i København

Både i Norge og internasjonalt er det spådd en bølge av konkurser i kjølvannet av koronapandemien. En av de første kjente restaurantene som stenger er danske Amass, som ble åpnet i 2013 av tidligere kjøkkensjef ved Noma, Matt Orlando.

Av Ulf Dalheim, publisert 5. desember 2022

Restauranten har varslet på sin hjemmeside at restauranten 29. november ble tatt under konkursbehandling. Boet søker nå nye drivere. Blant kolleger som beklager stengingen er nettopp Noma-teamet, som på Instagram skriver at København med Amass sin nedleggelse har mistet en av de mest innflytelsesrike restaurantene i byen det siste tiåret.

-De siste tre årene har vært brutale. De har sterkt påvirket min familie, min business, mine ansatte og meg selv både mentalt og psykisk, skriver Matt Orlando på Instagram.

Amass har hatt tilhold i et nedlagt lagerlokale i utkanten av København. Høyt under taket, minimalt med innredning, men store, iøynefallende malerier på veggene. Restauranten satset sterkt på naturvin og lokale råvarer, noe av det som ble brukt i rettene ble dyrket i egen hage. I tillegg var det stort fokus på gjenbruk og minimalt med matavfall. Det som ikke kunne brukes på kjøkkenet gikk i komposten.

Amass hadde MICHELIN Green Star.