Konkurs for Bølgen & Moi

Bølgen & Moi Kristiansand AS er konkurs, 19 år etter at selskapet ble stiftet. Det melder Trond Moi på sin Facebook-side mandag 6.april. Han sier at selskapet har begjært oppbud, og at korona-krisen delvis er skyld i stengingen.

Restaurantselskapet Bølgen & Moi Kristiansand AS ble registrert i 2001, og hadde i fjor en omsetning på 25,3 millioner kroner, en nedgang fra 26,9 millioner i 2018. Overskuddet i 2019 var på 0,8 millioner, mens det året før var på gode 2,2 millioner. Ifølge opplysninger registrert hos Brønnøysundregistrene, hadde selskapet i fjor 100 ansatte på hel- eller deltid.

Kan komme tilbake etter krisen

-Jeg kan kun skylde på meg selv til syvende og sist, men det er ikke til å legge skjul på at Corona-virus har gjort det enda tøffere for oss i denne perioden. Først og fremst tenker jeg på mine ansatte nå. Jeg skal alltid klare meg igjennom dette! Jeg har verdens beste familie og venner rundt meg! Det er det viktigste av alt, skriver Trond Moi på sin Facebook-profil.

Han antyder samtidig at det ikke nødvendigvis er slutt for godt med restaurantdrift i Kristiansand:

«Jeg håper at når Corona-viruset slipper taket og vi igjen kan drive med det vi liker best, lage mat og gi god service, kan få tilbake enda mer motiverte ansatte som gir jernet».

Vil ikke deppe lenge

Trond Moi beklager sterkt konkursen i Bølgen & Moi Kristiansand AS. Men antyder samtidig at det kan bli en ny satsing der når korona-krisen er over. Foto fra Facebook

Trond Moi beklager på det dypeste til sine leverandører og andre som taper penger eller får ulemper ved konkursen. Men han håper at de har en viss forståelse og også tenker på at de har levert varer til Bølgen & Moi i 25 år uten å tape noe.

«Til våre kunder, håper dere har hatt mange gode minner hos oss og gir oss litt oppmuntringer i disse tidene. Og til de av dere som kjenner meg så depper jeg ikke lenge og ser raskt muligheten til å skape noe nytt», avslutter Trond Moi i beskjeden om oppbudet for Bølgen & Moi i Kristiansand.

Aksjeselskapet bak restauranten i Kristiansand er eid av holdingselskapet Bølgen & Moi AS, som står bak alle kjedens restauranter. Holdingselskapet er eid av Toralf Bølgen (33,4%), Trond Moi (33,4%) og Smiebo Eiendom (33,2%). Bak Smiebo eiendom står Harald Berger. Toralf Bølgen og Trond Moi kontrollerer A-aksjene.