Strugstad jr. har kjøpt Brygga

Brygga Restaurant på Levanger er konkurs, men styreleder Erik Hagen Strugstad satser videre. Han kjøpte konkursboet og fikk gjenåpnet restauranten allerede i dag. Alle ansatte får tilbud om jobb videre.

Det var etter å ha gått med 900 000 kroner i underskudd i årets seks første måneder, at styret i Brygga Restaurant AS tirsdag bestemte seg for å levere inn oppbudsbegjæring. Bak Brygga sto Knut Strugstad og sønnen Erik Hagen Strugstad som styreleder.

Knut Strugstad har vært en institusjon innen restaurantlivet på Levanger, etter at han i 38 år drev restauranten på Backlund hotell. Da han måtte avvikle der etter at nye drivere kom inn på hotelldriftssiden, startet han Brygga ved Levangersundet.

I en pressemelding ved konkurstidspunktet sa styret i Brygga Restaurant at etter 20 år med drift på Levanger har familien Strugstad tatt det tyngste valget i karrieren og begjært  oppbud på Brygga Restaurantdrift.

-Hovedgrunnen til at vi har kommet hit er kostnader som ble pådratt fra Backlund Hotell og saken i etterkant. Daglig Leder Knut Strugstad har også vært sykmeldt store deler av de siste to årene og har derfor ikke kunnet bidra i like stor grad som tidligere. Dette er utrolig trist for oss i ledelsen på restauranten, først og fremst tenker vi på våre ansatte, heter det i pressemeldingen.

Da det var slutt ved Backlund for Knut Strugstad og drift av Brygga dukket opp, kom sønnen Erik Hagen Strugstad hjem fra Trondheim, hvor han hadde jobbet ved Rica/Scandic Nidelven og NordØst på Solsiden. Ved konkurstidspunktet var Erik H. Strugstad styreleder i Brygga Restaurantdrift AS. Nå satser han altså på nytt som eier og daglig leder av restauranten.

-Etter å ha vurdert situasjonen bestemte jeg meg for å satse alt på nytt for å få Brygga til å gå. Derfor kjøpte jeg konkursboet og har tilbudt alle tidligere ansatte jobb. Vi startet drift igjen kl. 16.00 i dag. Varene er kjøpt av boet og vi fikk hasteordnet skjenkebevilling, sier Erik Hagen Strugstad.

-Skjer det endringer ved Brygga?

-Konseptet blir det samme i tiden fremover til vi lander igjen og har alle avtaler på plass, men så skal vi begynne å jobbe med vårt nye konsept. Målet er å ha en reåpning i høst med nytt navn og konsept, men vi gjør ikke denne endringen før alt er på plass.

-Noen ord om hva slags konsept du tenker deg?

-Vi kommer selvfølgelig til å satse på vin, vi begynner allerede i dag med nye husviner og spesialviner fra hele verden. Utvalget på glass vil være noe begrenset, men vi skal være ekstremt gunstige på flaskepriser, svarer Erik H. Strugstad.

 

Ifølge bostyrer Per Ove Sørholt hadde selskapet frem til 30. april i år driftsinntekter på cirka to millioner kroner. Underskuddet var på 905 000 kroner. Totalt hadde selskapet gjeld på tre millioner kroner. 1,2 millioner av dette er leverandørgjeld.

– Det er forfalt lønn og feriepenger på cirka 500 000 kroner. De ansatte har muligheter for å få dekket det gjennom lønnsgarantifondet, sier Sørholt ifølge Adresseavisen.

Selskapet hadde ni ansatte og tre lærlinger ved oppbudstidspunktet.