Koronasmitte rammer utebransjen i Trondheim

Koronasmitte har rammet utelivet i Trondheim hardt den siste uka. San Sebastian, Moskus og Cowsea har alle holdt stengt etter smitteutbrudd. Mandag ble det kjent at en av byens mest kjente utelivsprofiler, restauranteier Roar Hildonen ved To Rom og Kjøkken, selv har fått påvist smitte.

Av Ulf Dalheim, publisert 14. desember 2020

-Det går bra med meg, jeg er bare hes og tørr i halsen, sier Roar Hildonen til adressa.no. Nettstedet skriver at den profilerte restauranteieren fikk påvist smitte lørdag. Han ble bedt om å teste seg etter at han hadde vært i nærkontakt med en gjest med Covid-19 lørdag 5. desember. Nå er han derfor i isolasjon.

Seks av de ansatte i karantene

Hildonen forteller at han heldigvis ikke hadde særlig mye kontakt med hverken gjester eller ansatte i dagene før han fikk påvist smitte. Alle gjester som besøkte restauranten i de tre første dagene i forrige uke, altså 7., 8. og til lunsj 9. desember, har av Smittevernkontoret i Trondheim kommune fått beskjed om å gå i karantene. Karantene er også gitt til fire ansatte i restauranten og to ansatte på kontoret.

To Rom og Kjøkken valgte å stenge restauranten i november etter at en servitør fikk påvist smitte. Denne gangen holder de åpent, med et helt nytt team på jobb fra mandag.

-Heldigvis har ingen av våre servitører eller kokker testet positivt som følge av denne episoden, opplyser Hildonen.

Cowsea tok ingen sjanser, stengte lørdag

Cowsea Sushi & Grill i Adressahuset valgte lørdag 12. desember å stenge etter å ha fått beskjed om koronasmitte.

– Vi har fått beskjed om at en kokk som jobbet hos oss tidligere i uka har testet positivt. Av hensyn til ansatte og gjester, så stenger vi. Vi velger å være på den sikre siden, fortalte daglig leder Tore Stokkan til adressa.no lørdag.

Restauranten var ikke pålagt å stenge, men valgte å gjøre dette på eget initiativ, for å være på dene sikre siden.

Torsdag 10, desember la San Sebastian Torget ut en melding på sin Facebook-side at restauranten var midlertidig stengt pga smitte. En av de ansatte testet tirsdag 8. desember positivt på korona. Vedkommende hadde vært i arbeid helgen før, og ble nå satt i karantene.

-Nærkontakter og aktuelle gjester blir varslet løpende av smittesporingsteamet til Trondheim Kommune. Restauranten har gode smittesporingsrutiner som bidrar til rask varsling av alle berørte. San Sebastian gjennomfører nå en grundig smittevask og vil gjenåpne når dette er gjennomført og det igjen er trygt for våre gjester å besøke restauranten, skrev San Sebastian Torget.