Lærlinger klar for NM-finale

De beste restaurantbedriftene i Trondheim har tilsynelatende også det beste opplæringsprogrammet for lærlinger. Det ser man av resultatlisten fra helgens semifinale og finale i uttak til Norgescup 2021, der kokkelærlingene fra To Rom og Kjøkken og en servitør fra Britannia gikk til topps.

Semifinalen i det som lokalt heter Asko Trondheimscup, ble gjennomført lørdag 24. oktober med 11 kokkelag og tre servitører. Konkurransen foregikk på Strinda Videregående skole som er et svært velegnet sted for en slik konkurranse. Deltakere i semifinalen var kokkelag fra Bula NeoBistro, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Britannia Hotel, E.C. Dahls Pub og Kjøkken og To Rom og Kjøkken.

Finale med seks kokkelag og tre servitører

Etter at alle var ferdige med å konkurrere første dag, gikk de seks beste kokkelagene videre til finalen på søndag. De tre servitørene konkurrerte over to dager og tok dermed med seg poengene fra dag en til dag to.

Søndag 25. oktober var det dermed klart for finale i uttak til Norgescup 2021 for kokkelærlinger og servitørlærlinger. Det gjøres en enestående jobb fra kokk- og servitørlaug, som står som arrangør i Trondheim, i tillegg til alle bedriftene som lar sine lærlinger få lov å konkurrere og dermed gi de en uvurderlig erfaring de kan ta med seg videre i karrieren.

Viktig er det også at konkurransen støttes opp av Asko som er hovedsponsor, sammen med mange andre små og store sponsorer og medhjelpere.

Seier til lærlinger fra To Rom og Kjøkken og Britannia

Chargé de Missions i Chaîne des Rôtisseurs, Bjarte Gjerde, sammen med kokkelærling-vinnerne Tonje Svee og Simen Lund fra To Rom og Kjøkken og servitørlærling-vinner Tor Espen Ovesen fra Britannia.

Kokkelærlinglaget som vant Asko Trondheimscup og som nå skal jobber videre frem mot den norske finalen i Stavanger 06. til 07. februar 2021 ble Tonje Svee og Simen Lund fra To Rom og Kjøkken.

Vinner blant servitørlærlingene, som med seieren i Asko Trondheimscup også skal videre til Stavanger 06. til 07. februar 2021, ble Tor Espen Ovesen fra Britannia Hotel.

Både vinnerne fra kokk- og servitørkonkurransen jobber på medlemsrestauranter i Chaîne des Rôtisseurs. Chargé de Missions i Chaîne des Rôtisseurs, Bjarte Gjerde, foretok utdelingen av premier sammen med Roar Hildonen fra To Rom og Kjøkken.

Bjarte Gjerde fortalte om Chaîne des Rôtisseurs historie og engasjement for de unge yrkesutøverne i faget, og at foreningen i løpet av de siste 15 årene har delt ut ca. 1,8 millioner kroner i stipender i anledning NorgesCup.

Vinnerne fikk utdelt diplom, medalje og en sjekk på kr 2500,- fra Chaîne des Rôtisseurs.