Lager sirkus med øl og mat

Er du glad i god stemning, enda bedre mat og ikke minst skummende, leskende drikke, så kan Kulinarisk Ølsirkus være noe for deg. Lørdag 20. april inviteres det til Kulinarisk Ølsirkus Trondheim på EC Dahls Pub og Kjøkken, og arrangøren lokker med en skikkelig festaften for god mat og drikke. 

Av Ulf Dalheim, publisert 5. april 2024

-Dette er en kveld der øl og mat er i høysetet, og hvor fem bryggerier bidrar med hvert sitt øl. Hvert bryggeri har et spesiallaget øl som presenteres denne kvelden, røper “sirkusdirektør” Jørn Idar Kvig som vil veilede gjestene gjennom kvelden. Det blir altså servert fem forskjellige øl og fem småretter som matches perfekt opp med disse. I tillegg blir det blir foredrag og historier, avslappet stemning og valuta for pengene så det holder.

-Sammen skal vi utforske de gode ting i livet; mat, drikke og godt selskap, mens de fantastiske kokkene på kjøkkenet tryller frem de deiligste retter, frister Kvig. 

Jørn Idar Kvig står bak Kulinarisk Ølsirkus
Belgisk bryggeri blant deltakerne

Han fremhever at EC Dahls Pub og Kjøkken jo allerede er en høyborg for øl og mat, men den store x-faktoren denne kvelden er de forskjellige bryggeriene som deltar med sine unike historier og perspektiver, og ikke minst øl.

Mest langveisfarende er belgiske Emmanuel Ghesquière fra Brouwerij de Brabandere fra Hareleke i Belgia, et bryggeri som blant annet er kjent for sine unike foeder biers. Dog er de fleste bryggeriene lokale, og de har et særskilt fokus på lokale råvarer, slik som Hogna Brygg sin elsk for trøndersk malt, og Røros Bryggeri med sin bruk av lokal frukt og bær.  

Dette er de deltagende Bryggerier: 

  • E.C Dahls Bryggeri: Med sin rike historie i Trondheim, vil E.C Dahls lede an med lokalt bryggede øl som speiler regionens arv og innovasjon. 
  • Brouwerij de Brabandere: Fra Belgia kommer de, kjent for sin rike ølkultur, så Brouwerij de Brabandere vil tilføre et internasjonalt preg med sin verdenskjente bryggekunst.
  • Røros Bryggeri: Kjent for sitt håndverksmessige øl brygget på tradisjoner. Røros Bryggeri vil bringe essensen av de norske fjellene til bordet. 
  • Fæby Bryggeri: Et bryggeri som står for kreativitet og nytenkning. Fæby vil overraske med sine unike smaker og bryggeteknikker. 
  • Hogna Brygg: Fra de frodige skogene i Trøndelag, tilbyr Hogna Brygg øl med karakter, dybde og en historiefortelling i hver slurk. 

Kulinarisk Øksirkus har tidligere vært arrangert i Oslo og Brønnøysund.

Påmelding til denne helt spesielle kvelden skjer via denne linken:
https://olsirkus.no/produkt/kulinarisk-olsirkus-trondheim-2024/