Marius Egge + Gaia G er sant!

Gaia Gruppen og Marius Egge inngår strategisk samarbeid og kjøper opp konkursboet, kun kort tid etter at Skatteetaten slo driftsselskapet ved Egge Gård konkurs. Gården i Lier har vært i Egge-familiens eie siden begynnelsen på 1700-tallet, og har drevet med frukt- og bærproduksjon i 300 år. Siden han overtok ansvaret for driften av Egge Gård, har Marius Egge i årtier forvaltet familiefirmaet og presentert en unike rekke eple- og fruktprodukter som har høstet stor anerkjennelse. Alt uten å miste sin lokale forankring.

Av Ulf Dalheim, publisert 2. september 2022

-Det er med stolthet og ydmykhet vi har gleden av å informere om at vi og Egge Gård fra september 2022 innleder samarbeid, og at Egge Gård sine produkter vil være en del av Gaia Gruppens portefølje. Vi gleder oss enormt til sammen å løfte Egge Gårds merkevare, kvalitet og magiske produkter til nye høyder i de neste 300 år, skriver Gaia Gruppen i en pressemelding.

-Vi vet noen har tenkt at den siste tid utvikling var slutten på Egge Gårds 300-årige historie. Vi kan nå informere om at dette bare er begynnelsen, slår Gaia Gruppen fast. Løsningen de har kommet frem til, og som er akseptert av bostyrer, er at Gaia Gruppen og Marius Egge betaler fem millioner kroner for å overta boet. Et nytt selskap, eid 50/50 av Gaia og Egge, blir den nye forvalteren av aktiviteten ved Egge Gård og Egge-produktene.

Mistet 20 millioner i omsetning

For kort tid siden ble det nemlig kjent at driftsselskapet til Egge gård i Viken var blitt slått konkurs av Skatteetaten, ett halvt år etter det ble åpnet for rekonstruksjonsforhandlinger. Gården i Lier er kjent for blant annet eplemost-, sider- og jordbærproduksjon. Selskapet har også produsert eplebrennevin og vin.

-Vi slet voldsomt i koronatiden, og mistet 20 millioner i omsetning, opplyste daglig leder Marius Egge til E24.

Egge Gård AS var i en rekonstruksjonsprosess som ville blitt rettskraftig under 14 dager etter konkursåpning. Tor Jacob Aabelvik, som er juridisk skatt- og avgiftsrådgiver for SMB Norge, har bistått Egge gård juridisk. Han beskylder ifølge e24 Skatteetaten for maktmisbruk. Det konkursrammede selskapet har et krav fra Skatteetaten på 627.000 kroner, ifølge bostyrer Nils Holger Koefoed.

Frukt, bær, juice, sider, vin og brennevin

Under Marius Egges lederskap er Egge Gård blitt landets ledende firma i sin bransje. Produktene han har lansert har hentet hjem utallige utmerkelser i inn- og utland. Egge-produkter er også å finne på en lang rekke topp-restauranter. Egge Gårds har produkter en sterk markedsposisjon i norsk dagligvare, på Vinmonopolet og i taxfree-markedet. Han står bak innhøsting av frukt og bær, og produksjon av juice, sider, vin og brennevin.

I tillegg til å høste frukt og bær, har Marius Egge gjennom flere år også plantet og dyrket vindruer. Han har bl.a. lansert Norges første musserende vin på vitis vinifera-druer. I tråd med klimaendringene har han tilpasset sin gårdsdrift og sin produksjon av drikkevarer.

-Alt forankret i kvalitet, kompetanse, ukuelig optimisme, stå-på vilje og visjoner. Verdier vi i Gaia applauderer og setter høyt – som vi gjør tradisjon, håndverk, kunnskap og historisk forankring. Vi gleder oss enormt til sammen å løfte Egge Gårds merkevare, kvalitet og magiske produkter til nye høyder i de neste 300 år, skriver Gaia Gruppen i pressemeldingen.