Marzola fra Voss til nysatsning i Oslo

Nå er det blitt kjent hvor Francesco Marzola, tidligere vindirektør ved Park Hotel Vossevangen, blir å finne senere i år. Marzola kunngjorde ved nyttårstider at han skulle forlate Vossevangen fra 1. mars. Hans nye jobb blir i et nytt prosjekt som Andreas Viestad, Jefferson Goldring og Marzola skal åpne i den gamle amerikanske ambassaden i Oslo.

Av Ulf Dalheim, publisert 13. februar 2022

nMarzola har vært veldig hemmelighetsfull om sin nye jobb. Vent og se, har vært svaret når folk har spurt om hvor veien går videre etter Vossevangen. Der han har hatt ansvaret for en vinkjeller og en vinliste som flere år på rad er kåret til Norges beste. Også internasjonale titler er hentet inn for vinkartet.

Vin skal være synlig tema når den gamle amerikanske ambassaden gjenåpnes som konferansesenter, brasseri og vinbar neste år, skriver dn.no/smak.

Ivar Tollefsen-selskap er eier

– Det vil ikke bli én stor vinkjeller, men mange vinrom som skal være synlige i hele huset, sier Andreas Viestad (48), som skal drive det kommende mat og vin-konseptet i lokalene som tidligere huset den amerikanske ambassaden. Bygget, som i dag eies av Ivar Tollefsens selskap Fredensborg, er under ombygging til både konferansesenter, restaurant, brasseri og vinbar.

Sammen med Jefferson Goldring (30) og Francesco Marzola (37) skal Viestad ifølge DN skape en arena der ambisjonen er å la publikum boltre seg i gilde flasker.

I tillegg til et konferansesenter skal bygget huse en restaurant på toppen, i tillegg et brasseri og en champagnebar. Goldring får ansvaret for champagnebaren, som vil ligge ut mot Solli plass, mens Marzola får ansvar for vinen i brasseriet.

Flere forskjellige vinkart

– Alle stedene skal ha forskjellig vinkart, men vinene kommer alle fra samme vinkjeller, sier Viestad, som også driver restaurantene St. Lars, Salomé og Spaghetteria.

Viestad lover en stor, interessant og sympatisk vinkjeller som vil ha både ung og gammel vin på kartet.

– Som vi skal kjøpe fra hele verden. Og ikke minst vin som vi kjøper nå, men også lagrer til den er drikkemoden, forteller Francesco Marzola. Han legger til at han er veldig opptatt av å bygge vertikaler når det gjelder vin i kjelleren.
Francesco Marzola er opprinnelig fra Sicilia og flyttet til Norge for rundt ti år siden. Siden den gang har han jobbet på restaurant Colonialen i Bergen, blitt vinansvarlig på Park Hotel Vossevangen på Voss og vunnet både NM og Nordisk for vinkelnere i henholdsvis 2018 og 2020.

Ambassadebygget ble tegnet av arkitekten Eero Saarinen og sto ferdig i 1959. Bygget er i dag delvis fredet og blir regnet som et arkitektonisk ikon innenfor modernismen, skriver DN.

Åpningen for dette nye stedet er først planlagt et stykke ut i 2023.