Marzola slutter ved Park Vossevangen

Den prisvinnende vindirektøren Francesco Marzola ved Park Hotel Vossevangen varslet i dag på sin Facebook-profil at han har valgt å trekke seg fra sin stilling ved hotellet som fire år på rad har vunnet tittelen «Norges beste vinliste». Italienske Francesco er i tillegg innehaver av tittelen som både Norges og Nordens beste vinkelner. Han går fra stillingen ved Park Vossevangen 1. mars i 2022.

Av Ulf Dalheim, publisert 22. november 2021

Nå sier han «Alea iacta est», som er latinsk og betyr treningen er kastet. Det var visstnok Julius Cæsar som uttalte dette da han krysset grenseelva Rubicon og startet borgerkrigen den 10. januar i år 49 før Kristus. Hvor terningen triller vil imidlertid ikke Francesco Marzola røpe, foreløpig…

Francesco Marzola fikk den store oppgaven å «rydde» i vinkjelleren på Park Vossevangen da han kom dit. Tidligere hotelleier Jan Bruse Andersen hadde gjennom flere år samlet et imponerende antall toppviner fra verdens mest berømte produsenter, men lenge var det ikke så enkelt hverken for gjester eller hotellets ansatte å ha oversikt over hva som faktisk lå lagret i kjelleren. Det klarte Marzola.

45 000 flasker, masse store priser

Med en oversiktlig vinliste på plass kunne Park Vossevangen etter hvert samle et betydelig antall trofeer. Hotellet var utilnærmelig når det kom til kåring av Norges beste vinliste, med sine rundt 45 000 flasker i vinkjelleren. I tillegg hentet marzola hjem titler som Skandinavias beste vinliste, verdens beste vinliste, verdens beste, lange vinliste, verdens beste by the glass-liste og Norges beste liste med kaliforniske viner. Samt at Francesco Marzola som vinkelner dessuten konkurrerte og gikk til topps i både nasjonale og internasjonale sommerlier-konkurranser.

Men i livet skal man ikke hvile på laurbærene, så jeg har kommer til at jeg må videre. Hvor, når og hva det blir må du ha tålmodighet før du får vite mer om det, skriver Marzola på sin facebook-profil.

Han skriver også:

«De siste fem årene har vært en fantastisk reise som ble toppet med utmerkelsen vi fikk for noen uker siden. Jeg er svært takknemlig for alle mulighetene jeg har fått ved Park Hotel Vossevangen, og for alt jeg har lært. Å arbeide her har gjort meg til en bedre sommelier, og jeg vil for alltid bære med meg dette stedet i hjertet mitt».

Hotellet fikk nye eiere i juli

I juli i år ble det kjent at ekteparet Jan Bruse Andersen og Kari Gro Kårdal Andersen hadde solgt Park Hotel Vossevangen. Kjøperne var en eiergruppering hvor Kristian og Roger Adolfsen er blant de dominerende eierne. De eier 90 prosent av hotellutviklingsselskapet Up North som kjøpte halvparten av Park Hotel. Den andre halvparten ble kjøpt av Vossevangen Utvikling, hvor Adolfsen-duoen eier 50 prosent.

Det er ikke kjent om det er den nye eierkonstellasjonen ved Park Hotel Vossevangen som ligger bak Francesco Marzolas beslutning om å slutte som vindirektør ved hotellet.