Matkulturpris til Inge Johnsen

Eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant i Trondheim, Inge Johnsen, er vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2017.

Prisen ble delt ut torsdag på Fagdagen 2017. Og som ikke det var nok: Under et døgn senere mottok Inge Johnsen på vegne av LianTunet fire millioner kroner fra Gjensidigestiftelsens kostholdssatsing.

Syv matentusiaster var plukket ut fra over 30 søkere og konkurrerte om heder og ære og et stipend på 30 000 kroner i forbindelse med Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

Ettertraktet pris

Med årene har Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris blitt en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø. I år ble prisen deletut for 24. gang.

Årets tema var: «Matkultur for alle» og prisen skulle deles ut til en ildsjel som er en viktig formidler av dette.

Her er juryens begrunnelse for at Inge Johnsen var en av syv kandidater i finalerunden, og altså til slutt sto igjen som vinner:

Inge Johnsen, eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant

“LianTunet er et ikke-kommersielt selskap der de gjennom samarbeid med både offentlige og private aktører fremmer god matkultur, der skoleelever og ansatte i skole, barnehager og SFO kan lære og praktisere hvordan en kan lage god hverdagsmat av lokale råvarer. Her arrangerer han også årlig en Kokarkjerringdag, og deler ut prisene for Årets Kokarkjerring og Ambassadør for taus kunnskap. Dette bidrar sterkt til at gamle tradisjoner blir tatt vare på og formidlet til yngre generasjoner, og det skaper oppmerksomhet rundt lokale råvarer og mattradisjoner”.