Meksikansk destillatør til Aurora Spirits

Aurora Spirit Distillery i Lyngseidet henter inn internasjonal whiskykompetanse for å satse videre. Nå har de ansatt Alejandro Aispuro fra Mexico (!). Han har mastergrad innen brygging og destillering fra Herriot Watt University i Edinburgh og er prisbelønt for sitt arbeid med innovasjon i den skotske whiskyindustrien.

Av Ulf Dalheim, publisert 2. mars 2022

Under sin oppstartsuke på verdens nordligste destilleri denne uka får han utveksle ideer og erfaringer med andre whiskyspesialister fra Skottland, Tyskland, Latvia, Estland og Norge.

-Vi er mildt sagt en internasjonal gjeng denne uka, sier daglig leder Tor Petter W. Christensen i Aurora Spirit Destillery i en pressemelding.

Viktig å hente inn kapasiteter

Og forsetter: -Vi har alltid vært klar over at utvikling av sterkere edle dråper er en vitenskap der det dessverre er langt mellom de tunge miljøene i Norge. Vi har derfor måttet prioritere å hente inn kapasiteter fra det store utland, fortsetter han.

I utviklingsprosessene som foregår på destilleriet denne uka deltar bl.a. tidligere distillery manager Neil Cameron, som bl.a. har vært involvert i utvikling av Famous Grouse.

-Vi har klart å samle et miljø der proaktive, innovative sjeler møter tung og erfaringsbasert kompetanse. I spenningsrommet mellom disse forskjellige kulturene så oppstår det spennende dynamikk og til sist spennende smaker og produkter, sier Christensen. Vi føler oss ydmyk og beæret over at vi kan dra inn slik tung kompetanse, noe som legges merke til, langt ut over landets grenser.

Kan by på noe helt unikt av natur

Deltakere på workshopen som arrangeres ved Aurora Destillery denne uken.

Denne ukas workshop avsluttes med snøscooterkjøring og hundekjøring i arktisk natur. Med Lyngenalpene som nærmeste nabo og nordlyset som ekstra attraksjon, er det mange som vil oppleve Aurora Spirits. Produktlinjen deres kalles Bivrost og omfatter i tillegg til whisky, akevitt, gin, vodka og likører.

-Vi har det lille ekstra her oppe – tilgang til vakker natur, eksotiske opplevelser og tung kompetanse innen et spennende fagfelt. Det er noe av grunnen til at vi kan tiltrekke oss unik kompetanse til en utkant av verden, avslutter Christensen.