Michelin på ny stjernejakt

Inspektørene fra Michelin-guiden har denne høsten finsiktet nye restauranter i Trondheim med tanke på utdeling av nye stjerner når Michelin lanserer sin nordiske utgave i februar 2020. Etter det VinPuls erfarer står både Speilsalen på Britannia og Røst teaterbistro meget sterkt.

VinPuls vet at inspektørene har vært flere runder i Trondheim i løpet av de siste månedene. Speilsalen er besøkt, og det er gjort henvendelser til folk i bransjen med tanke på å skaffe ekstra bakgrunnsinformasjon og uavhengige ekspertvurderinger. Det er et sikkert tegn på at noe er på gang…

Kan Speilsalen få to stjerner?

Speilsalen har fått fantastiske anmeldelser siden åpningen i april 2019. Nå mener VinPuls at det komme to Michelin-stjerner allerede i februar 2020. Foto: Britannia

Spørsmålet mange stiller seg er faktisk om Speilsalen kan gå rett opp i superklassen og få to stjerner allerede på første forsøk? Kvaliteten på det som serveres under de over hundre år gamle lysekronene der holder utvilsomt allerede et nivå som kan kvalifisere til både to og tre stjerner.

Samtidig hører det hører til sjeldenhetene at en ny restaurant debuterer med mer enn en stjerne, og spesielt etter å ha hatt åpent i bare noen få måneder. Men Speilsalen er helt spesiell, så se ikke bort fra at Michelin drysser to stjerner over Christopher Davidsen og hans team allerede i februar 2020, ti måneder etter at restauranten åpnet.

Det spekuleres også i om Credo eller Fagn kan ta ytterligere ett steg opp og få to stjerner. I utgangspunktet vil det være en like stor overraskelse som at Trondheim faktisk fikk to stjernerestauranter under utdelingen i Århus i februar i år. Da er det nok større sjanse for at Røst teaterbistro også kommer med i guiden.

Men man skal aldri si aldri. Michelin er tydelig blitt spesielt oppmerksom på Credo-konseptet, der restauranten fikk sin fortjente stjerne og Heidi Bjerkan en like fortjent miljøpris ved siste utdeling. Så vi skal nok ikke se helt bort fra at Credo kan kapre nok en stjerne ved utdelingen av nordiske stjerner i Olavshallen i februar 2020.

Også Røst kan ha hatt inspektør-besøk

Røst teaterbistro i den gamle teatersalongen ved Trøndelag Teater har hatt god stigning på alle områder det siste året og kan godt være en kandidat til å få Michelin-stjerne. Foto: UD

Når det gjelder Røst teaterbistro, så meldes det at Michelin-inspektørene var på besøk der i november, og etter det VinPuls har fått høre, virket det som at de var veldig fornøyde med det de opplevde både av mat, vin og service.

Røst teaterbistro har tatt stødige steg oppover kvalitetsstigen siden åpningen, og er i dag på et nivå som måler seg med de aller beste i Norge, også opp mot de restaurantene som allerede har innkassert Michelin-stjerne(r). Det er bare å krysse fingre og tær…