Mojo Events til Kristiansten festning

Mojo Events er de nye driverne av restaurantvirksomheten på Kristiansten festning i Trondheim. Mojo Event skal stå for drift av begge de to serverings- og utleiestedene på festningen.

Av Ulf Dalheim, publisert 11. juni 2020

-Kristiansten festning er uten tvil den beste tomta i Trondheim. Ingen andre steder får du samme 360 graders utsikt over byen. Festningen er en naturlig attraksjon for både utenlandske og lokale turister. Vi forventer stor interesse for tilstelninger, både små, private lag og store arrangementer, sier daglig leder i Mojo Events Odin Johansen i en pressemelding fra Forsvarsbygg. Han ser frem til at Mojo skal ta over driften av de særegne lokalene og ser frem til å åpne med det aller første.

Frimurerlogen og Louselyst

Mojo Events eies og drives av Odin Johansen, Trond Hillestad og Tobias Hoem. Byrået er totalleverandører av tilstelninger med mat og drikke og underholdning og har jobbet med mange ulike typer arrangement de siste sju årene. Blant annet har de drevet den kommersielle driften på Frimurerlogen (Provincialen) og Louiselyst Gård. Partnerselskapet Mojo Catering står for serveringen til de ulike selskapslokalene og eksterne arrangement.

-Vi åpner cafeen på indre festning så snart vi er klare. Innenfor festningsområdet vil du også få uteservering, museum og et kveldstilbud for publikum på godværsdager. Det er bare å glede seg til se sola gå ned bak “Fosenalpene” fra uteserveringen i slutten av juni, opplyser Odin Johansen.

Et ikon i Trondheim 

Kristiansten festning er et ikon i Trondheim. Et yndet utfluktssted for rekreasjon og turisme, i tillegg til å være en attraktiv kulturarena med økende popularitet. På festningen kan både store og små møtes til opplevelser i et historisk miljø. Det årlige besøkstallet er på ca. 300 000.

På festningen finner du mange svært gamle, vernede bygg. Festningens signalbygg er donjonen, som er synlig fra alle kanter av byen. Like ved donjonen finner du den gamle kommandantboligen, som ble bygget på slutten av 1700-tallet. Kommandantboligen har de siste 15 årene blitt brukt som kafé/restaurant.   På utsiden og bak selve festningsområdet finner du Haubitsmagasinet. Dette avlange bygget ble opprinnelig etablert for å lagre Haubitzkanoner og som fengsel under andre verdenskrig. Nå i nyere tid har det blitt brukt til større selskapsarrangementer slik som bryllup, konfimasjon, kick-off og konserter.

Nytt liv på historisk grunn

Regionsjef Siv Therese Underland er veldig fornøyd med å inngå avtale med Mojo Events. 

-Vi føler oss trygge på at dette blir et vellykket samarbeid. For oss har det vært viktig å sikre at den nye leietakeren ivaretar statens interesser ut fra en helhetlig vurdering, sier Siv Therese Underland.   – Vår misjon for landets festninger er å skape nytt liv på historisk grunn, gjennom å fylle festningene med innhold og opplevelser. Derfor har det vært en forutsetning at det nye leieforholdet skal utvide tilbudet til publikum på festningen, og opprettholde tilgjengeligheten for allmennheten i et langsiktig perspektiv, poengterer hun.